ΕΦΕΤ: Δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα μπιφτέκια από κρέας αλόγου !!!

Δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά μοσχαρίσια μπιφτέκια στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου και είχαν πουληθεί στην αγορά της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. 

Όπως τονίζεται στη ανακοίνωση, στις 15.01.2013..η ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) που είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα παραπάνω προϊόντα είχαν διακινηθεί στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.

Ο ΕΦΕΤ επικοινώνησε άμεσα με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικής διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές.


http://miva-rate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)