Στο διάστημα θα φτάσει η Ολυμπιακή φλόγα !!!

Η φλόγα, η οποία θα ανάψει τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ολυμπία, θα κάνει τη μεγαλύτερη διαδρομή που έκανε ποτέ Ολυμπιακή φλόγα και σ' αυτήν θα πάρει μέρος ένας όσο ποτέ μεγάλος αριθμός δρομέων.

Η ηγεσία της Ρώσικης Ολυμπιακής Επιτροπής θεωρεί «σχεδόν βέβαιο» ότι η Ολυμπιακή φλόγα για τους Χειμερινούς του 2014 «θα επισκεφθεί και το διάστημα», δηλαδή τους κοσμοναύτες που θα βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. «Τεχνικό πρόβλημα δεν υπάρχει», δήλωσε ο Ντμίτρι Τσερνισένκο, διευθυντής της οργανωτικής ομάδας των Ολυμπιακών του Σότσι.

Η φλόγα, η οποία θα ανάψει τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ολυμπία, θα κάνει τη μεγαλύτερη διαδρομή που έκανε ποτέ Ολυμπιακή φλόγα και σ' αυτήν θα πάρει μέρος ένας όσο ποτέ μεγάλος αριθμός δρομέων. 
Η Ολυμπιακή φλόγα «θα επισκεφθεί διαδοχικά την κορυφή Έλμπρους του Καυκάσου, την λίμνη Βαϊκάλη και τον Βόρειο Πόλο», αποκάλυψε ο Τσερνισένκο τονίζοντας ότι η φλόγα «αν επισκεφθεί και το διάστημα, όπως προγραμματίζουμε», θα διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση που επισκέφθηκε ποτέ, 65.000 χιλιόμετρα προτού φθάσει στο Σότσι, για την  έναρξη της Χειμερινής Ολυμπιάδας στις 7 Φεβρουαρίου 2014.

Η διαδρομή της φλόγας από την Ολυμπία θα διαρκέσει 123 ημέρες προτού φθάσει στη Μόσχα--οπού θα κάνει «επίσκεψη-περίπατο» σε 16 γειτονιές και πολιτιστικά κέντρα της ρωσικής πρωτεύουσας και κατόπιν θα κατευθυνθεί ανατολικά ως την  χερσόνησο της Καμτσατκας στην  Άπω Ανατολή, προς το Βλαδιβοστόκ και σε συνέχεια στη Νότιο Σιβηρία, διασχίζοντας την Βαϊκάλη, την μεγαλύτερη στον κόσμο λίμνη γλυκού νερού.

Συνολικά, η φλόγα θα επισκεφθεί 83 πόλεις, μια σε κάθε ρωσική επαρχία, προτού επιστρέψει στην  ευρωπαϊκή Ρωσία και κατευθυνθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα και τις εγκαταστάσεις και τους άλλους χώρους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Τουλάχιστον 14.000 άτομα θα κρατήσουν τον Ολυμπιακό πυρσό και 30.000 εθελοντές θα τους συνοδεύσουν σε μια απόσταση σχεδόν μια ώρας για τον καθένα.
http://www.cretalive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)