Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας έχουν και παρενέργειες..!!!

Αμερικανοί επιστήμονες διεξήγαγαν πρόσφατα μία μελέτη σύμφωνα με την οποία οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας προκαλούν βλάβες στα δερματικά κύτταρα εξαιτίας του ότι εκλύουν την υπεριώδη ακτινοβολία UV σε υψηλά επίπεδα.

Ακόμη βρέθηκε ότι οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας περιέχουν και μικρές ποσότητες υδραργύρου, τοξικό στοιχείο που οδηγεί σε νευρολογικές βλάβες, γεννητικές ανωμαλίες και άλλα προβλήματα υγείας.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν την αιτία της βλάβης που προκαλεί η UV ακτινοβολία και αυτή είναι οι μικροσκοπικές ρωγμές στην επίστρωση των λαμπτήρων φθορισμού εξοικονόμησης ενέργειας οι οποίες επιτρέπουν τη διαρροή της υπεριώδους ακτινοβολίας UV.

Φυσικά οι κατασκευαστές των λαμπτήρων ισχυρίζονται ότι τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας που εκλύονται είναι πολύ χαμηλά και δεν υπάρχει κανένας φόβος, ωστόσο τα ευρήματα από τους επιστήμονες άλλα μαρτυρούν.

Το θέμα είναι ότι σε όλο τον κόσμο ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας επειδή έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο θέμα να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.
http://www.ecotimes.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)