Νέα υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων

Οι υποθέσεις υποκλοπής δεδομένων δεν έχουν τέλος…

 Αφού άλλη μια εταιρεία εντοπίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να έχει στην κατοχή της προσωπικά δεδομένα ελλήνων φορολογουμένων πολιτών!
Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας και όπως διαπιστώθηκε κατείχε και διακινούσε παράνομα μεγάλο όγκο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στους υπολογιστές της εταιρείας εντοπίστηκαν:
ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφωνικών συνδέσεων, ποσά εισοδημάτων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. Α.Φ.Μ.), για τα οποία η εταιρεία δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.
Κατασχέθηκαν, τρείς εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας 13.200 GB, οι οποίοι θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
 

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των προσωπικών δεδομένων, καθώς επίσης η προέλευση αλλά και η περαιτέρω διαχείριση – διάθεση τους.

http://www.star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)