Προσοχή: Τα έξυπνα τηλέφωνα και οι υπολογιστές κάνουν κακό στο μυαλό !!!

Όχι, δεν είναι ένας μύθος, μια κατασκευασμένη αλήθεια που χρησιμοποιούν οι μητέρες για να πείσουν τα παιδιά να μην ασχολούνται πολλές ώρες με το διαδίκτυο και τα gadget που… σχετίζονται με αυτό. 

Είναι μια πραγματικότητα, λένε οι ειδικοί, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Για την ακρίβεια, ο δαίμονας δεν είναι το ίδιο το διαδίκτυο ή τα έξυπνα τηλέφωνα, αλλα η ανορθολογική χρήση τους, η πολύωρη ενασχόληση με αυτά. Σύμφωνα με τους Financial Times, η νέα τεχνολογία επηρεάζει τον ψυχολογικό και τον νευρολογικό παράγοντα (που ούτως ή άλλως συνεργάζονται στενά μεταξύ τους). 

Η μνήμη για παράδειγμα ατονεί, χάρη στην ευκολία που έχουμε αναπτύξει να ανατρέχουμε με την πρώτη ευκαιρία σε κάποια διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης για να εντοπίσουμε την πληροφορία που ζητάμε, αντί να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε.

Επιπλέον, περιορίζεται η ικανότητα συγκέντρωσης: Σύμφωνα με έρευνα της επιστημονικής επιθεώρησης Proceeding of the National Academy of Sciences που παρουσιάζει σε σχετικό άρθρο σήμερα η εφημερίδα 

Τα Νέα, καθώς ανοίγουμε και διαχειριζόμαστε ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά παράθυρα στις οθόνες των υπολογιστών μας, απομονωνόμαστε από το φυσικό περιβάλλον που βρισκόμαστε, δεν ακούμε ήχους, χάνουμε μέρος της επαφής με το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει κυρίως σε όσους εργάζονται με αυτόν τον τρόπο για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Βεβαίως, η υπερβολική ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter) δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Από τη δημιουργία ψεύτικων ή φαντασιακών ταυτοτήτων των χρηστών, μέχρι απομόνωση από τους φίλους, ακόμη και από το ταίρι. Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να προσθέσουμε τον κίνδυνο εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά και την πορνογραφία. 

http://pcuser.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)