Όποιος παίρνει φακελάκι θα πληρώνει πρόστιμο 50 φορές το περιεχόμενό του !!!

Αντιμέτωποι με πιο αυστηρές ποινές θα είναι στο εξής όσοι ενέχονται σε παράνομο πλουτισμό ή κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χρήματος. 

 

Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέχρι τη Δευτέρα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αντώνης Ρουπακιώτης ,στη Βουλή των Ελλήνων, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, κυρίας Φωτεινής Πιπιλή.

Η κυρία Πιπιλή τόνισε ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας να γίνει πιο αυστηρός ο νόμος, ώστε σε κραυγαλέες περιπτώσεις όχι μόνο να μην έχουν δικαίωμα αναστολής της ποινής αλλά να δημεύεται και η περιουσία τους. 


Απαντώντας ο κ. Ρουπακιώτης είπε πως η γενική δήμευση απαγορεύεται από το Σύνταγμα, επισήμανε όμως ότι επιτρέπεται η μερική δήμευση σε σειρά εγκληματικών ενεργειών.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέχρι τη Δευτέρα θα προβλέπονται αυστηρότατες ποινές μέχρι και του πενταπλάσιου του κέρδους, για όσους συλληφθούν για φακελάκι. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ποινές αυτές θα προβλέπονται όχι μόνο για τα διοικητικά συμβούλια ή τους γενικούς γραμματείς αλλά και για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς και ιδιώτες όπως γιατρούς και μηχανικούς.

Πηγή: protothema

http://www.newsnow.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)