Παναττική απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς !!!

Προς απεργία και στάση εργασίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, αντίστοιχα, προσανατολίζονται πλέον τα συνδικάτα των αστικών συγκοινωνιών και των σιδηροδρόμων.

Αυτή την πρόταση θα θέσουν στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, την ΟΣΥ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ, όπως σημείωσαν την Τρίτη οι συνδικαλιστές. 

Αυτό ισχύει για τη συντριπτική πλειονότητα των σωματείων, πλην του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), το οποίο πορεύεται μόνο του, απεργώντας ήδη εδώ κι έξι ημέρες.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται τα σωματεία να αποφασίσουν βαθμιαίες κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς φαίνεται ότι θα συνεχίσουν τις στάσεις εργασίας, ενώ οι υπάλληλοι της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα προχωρήσουν την Πέμπτη σε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00, κάνοντας παράλληλα γενική συνέλευση.

Πάντως, όπως δήλωσαν οι συνδικαλιστές την Τρίτη, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, «στον πόλεμο θα απαντήσουμε με πόλεμο». 


περισσότερα:http://www.tovima.gr/society/article/?aid=494302

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)