Ελβετία:"Βρέχει" λεφτά για όλους !!! (video)

Δημοψήφισμα για να μοιράσει χρήματα θα διεξάγει η κυβέρνηση της Ελβετικής Συνομοσπονδίας με ερώτημα αν θα πρέπει να καθιερωθεί βασικό εισόδημα 2.500 φράγκων (2.034 ευρώ) για κάθε ενήλικο πολίτη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να παίρνουν όλοι οι Ελβετοί αυτό το ποσό, εργάζονται ή όχι ώστε να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ ασφαλείας» για όλο τον πληθυσμό.  Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι τα δημοψηφίσματα δεν είναι σπάνια στην Ελβετία αφού κάθε αίτημα που συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές, σύμφωνα με τον ελβετικό νόμο, μπορεί να τεθεί στην κρίση του λαού.

Πριν από λίγες ημέρες οι επαγγελματικές και κοινωνικές οργανώσεις που ζητούν το δημοψήφισμα, διαμαρτυρήθηκαν με ένα πρωτότυπο τρόπο. Ξεφόρτωσαν ένα φορτηγό γεμάτο με 8 εκατομμύρια νομίσματα των πέντε rappen (υποδιαίρεση του φράγκου) τα οποία και άδειασαν σε πλατεία της πόλης.

Οι συντονιστές της διαμαρτυρίας μοίρασαν φυλλάδια με τα οποία καλούν την κυβέρνηση και τη Βουλή να εγκρίνουν, έως την ερχόμενη Παρασκευή, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 2.000 ευρώ!

Το όριο της φτώχειας στην Ελβετία καθορίζεται ως εισόδημα λιγότερο των 2.300 φράγκων, δηλαδή περίπου 1.870 ευρώ.


http://www.enikos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)