Επίδομα θέρμανσης: πώς θα καταβληθεί στους δικαιούχους !!!

Μάχη με τον χρόνο θα χρειαστεί να δώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών για να αλλάξει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με tovima.gr, δεκαπέντε ημέρες πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο επιδοτούμενο πετρέλαιο σε σύγκριση με πέρυσι, αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα το λάβουν σε δύο δόσεις.

Αρμόδιος παράγοντας δηλώνει ότι «αν τελικά αποφασίσει η κυβέρνηση να δώσει προκαταβολή φόρου σε όλους τους δικαιούχους βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων τότε λόγω του ότι μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από τα ισχύοντα το σύστημα για να λειτουργήσει στην πλήρη του μορφή θα απαιτήσει έναν ή ακόμη και δύο μήνες».

Αυτό σημαίνει ότι αν τελικά προκριθεί η πρόταση για χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης προκαταβολικά, τότε τα νοικοκυριά θα λάβουν το ποσό που τους αντιστοιχεί όταν θα έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας.

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει την άποψη να δοθεί ως επιταγή – προκαταβολή το ποσό του συνολικού επιδόματος, ωστόσο η τρόικα εκφράζει ενστάσεις επισημαίνοντας ότι είναι πιθανόν κάποια οικογένεια να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης για την κάλυψη του κόστους του ηλεκτρικού ή την αγορά καυσόξυλων και όχι για την προμήθεια πετρελαίου.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης έχει εκφράσει τη γνώμη ότι για να αποφευχθεί το φαινόμενο κάποιος να λάβει το επίδομα θέρμανσης αλλά αυτό να μην καταλήξει στην αγορά πετρελαίου, να δοθεί σε δύο δόσεις (π.χ. μία προκαταβολή και μία εξόφληση) και η δεύτερη δόση να δοθεί μόνο με την ηλεκτρονική απόδειξη ότι όντως έγινε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Με αυτή την πρόταση τα νοικοκυριά μπορούν να λάβουν μέρος των χρημάτων προκαταβολικά ώστε να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου, ενώ το κράτος θα έχει διασφαλίσει δίνοντας τη δεύτερη δόση ότι τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά το πετρέλαιο θέρμανσης.

http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)