«Λουκέτο» έβαλε η Sprider Stores !!!

Λουκέτο έβαλε η Sprider Stores, μία από τις πιο γνωστές ελληνικές αλυσίδες λιανεμπορίου, ύστερα από 30 και πλέον χρόνια ζωή

 

Πρόκειται για ένα ακόμη «θύμα» της συνεχιζόμενης ύφεσης στη χώρα, η οποία οδηγεί στην ανεργία ακόμη 800 άτομα, όταν προ κρίσης ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων άγγιζε τους 2.100.


Σύμφωνα με τη διοίκηση, βασικός λόγος που οδήγησε στην απόφαση για αναστολή της λειτουργίας όλων των καταστημάτων ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας -σε συνδυασμό με την άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να την αποζημιώσουν έστω και μερικώς- και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Τα τελευταία χρόνια, η διοίκηση της εταιρείας πραγματοποίησε επαφές με επενδυτές και τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ωστόσο το ευρύτερο περιβάλλον ύφεσης, οι ασφυκτικές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας, κατέστησαν όλες τις προσπάθειες άγονες.

Ετσι, παρά την αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων και τις μεγάλες περικοπές του λειτουργικού κόστους που επιτεύχθηκαν, η ταμειακή ασφυξία δεν κατέστησε δυνατή την ομαλή τροφοδότηση των καταστημάτων της με εμπόρευμα και έθεσε τα θεμέλια για το οριστικό λουκέτο.

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
http://www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)