Τεχνολογία υπερήχων για τον χειρισμό φορητών συσκευών !!! (Video)

Αξιοποιεί ηχητικά κύματα για να «διαβάσει» τις κινήσεις του χεριού του χρήστη.

Τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί υπερήχους για να επιτρέψει τον χειρισμό φορητών συσκευών μέσω χειρονομιών ενδεχομένως να βρει σύντομα το δρόμο της στο καταναλωτικό κοινό, καθώς, σύμφωνα με το BBC, πιθανώς να περάσει σε στάδιο μαζικής παραγωγής το επόμενο έτος.

Η νορβηγική startup Elliptic Labs βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με ασιατικές εταιρείες για το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του τσιπ που έχει αναπτύξει σε συσκευές.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αξιοποιεί ηχητικά κύματα για να «διαβάσει» τις κινήσεις του χεριού του χρήστη.

Αν και ο εν λόγω τομέας (του χειρισμού συσκευών μέσω χειρονομιών) αναπτύσσεται ταχύτατα, αυτό το οποίο ξεχωρίζει τον αισθητήρα της Elliptic Labs από τον ανταγωνισμό είναι το ευρύ πεδίο χρήσης του, μέχρι και σε απόσταση ενός μέτρου από τη συσκευή.

Ακόμη, επειδή χρησιμοποιεί τον ήχο αντί για το φως, ο αισθητήρας μπορεί να αντιλαμβάνεται χειρονομίες σε γωνία 180 μοιρών, ενώ παράλληλα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και μπορεί να λειτουργεί στο σκοτάδι.

Κατά τον Έρικ Φόρστρομ, στέλεχος της εταιρείας, εάν η τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών πρόκειται να καθιερωθεί πραγματικά, τότε θα πρέπει να επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία στον χρήστη όσον αφορά στις χειρονομίες τις οποίες χρησιμοποιεί.

http://www.cretalive.grΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)