Aερόστατα θα μεταφέρουν τουρίστες στη στρατόσφαιρα !!! [Βίντεο]

Ταξίδια στη στρατόσφαιρα με αερόστατα σχεδιάζει η αμερικανική εταιρεία World View Enterprises. 

Το κόστος του ταξιδιού θα ανέρχεται σε 75.000 δολάρια και οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τη θέα σε ύψος 30 χιλιομέτρων από τη Γη.

Η περιήγηση θα γίνεται με μια πολυτελή διαστημική κάψουλα οκτώ θέσεων προσαρτημένη στο αερόστατο, η οποία μετά το τέλος του ταξιδιού θα αποσπάται και θα επιστρέφει στη Γη με ένα αερόστατο. Η κάψουλα θα είναι αρκετά ευρύχωρη ώστε οι επιβάτες να μπορούν να περπατήσουν ή να πιουν ένα ποτό στο μπαρ.


Οι εμπορικές πτήσεις, διάρκειας δυο ωρών, αναμένεται να ξεκινήσουν το 2016, ενώ σε λίγους μήνες θα αρχίσει η προπώληση εισιτηρίων. 

Οι επιβάτες θα μπορούν να διακρίνουν την καμπυλότητα της Γης και να θαυμάσουν τη λάμψη των αστεριών, το σκοτάδι του διαστήματος και το λεπτό πέπλο της ατμόσφαιρας που περιβάλλει τον πλανήτη μας, εμπειρίες που μέχρι σήμερα έχουν βιώσει μόνο οι αστροναύτες.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας καταχώρισε την κάψουλα της εταιρείας World View ως διαστημικό σκάφος. Τεχνικά το διάστημα ξεκινά σε ύψος 100 χιλιομέτρων. Από το συγκεκριμένο υψόμετρο και επάνω οι αεροδυναμικές πτήσεις δεν είναι δυνατές καθώς δεν υπάρχει ατμόσφαιρα.


http://www.tnsite.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)