Κίνα: ανάπτυξη με θύμα τον άνθρωπο – Μικροσωματίδια κατακλύζουν μεγάλες πόλεις !!!

Σε μείζον περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα εξελίσσεται η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα, με τις κινεζικές Αρχές να εμφανίζονται μέχρι στιγμής ανίκανες να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο παρά τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει.

Αυτή τη φορά η πόλη Χαρμπίν στη βορειοανατολική Κίνα, με πληθυσμό της τάξης των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων κατακλύστηκε από δηλητηριώδες νέφος με συνέπεια να κλείσουν τα σχολεία, το αεροδρόμιο και να ματαιωθούν δρομολόγια λεωφορείων.

Ο δείκτης μέτρησης συγκεντρώσεως αιωρουµένων σωµατιδίων ΡΜ2,5 -δηλαδή μικροσωματίδια με διάμετρο 2,5 μικρόμετρων που διεισδύουν στον πνεύμονα- έφθασε σε κάποιες περιοχές  της Χαρμπίν,  στα 1000 ανά ώρα τη στιγμή που το επίπεδο άνω του 300 θεωρείται επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό κι ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει ως επιτρεπτό καθημερινό όριο όχι μεγαλύτερο του 20.

Το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα αναφέρει ως αιτία του συναγερμού τις εκπομπές από τους καυστήρες θέρμανσης που πήραν μπρος με την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Η ορατότητα μειώθηκε στα δέκα μέτρα, ενώ το νέφος αναμένεται να παραμείνει στην πόλη για το επόμενο εικοσιτετράωρο.

Αντίστοιχο πρόβλημα σήμερα με το  νέφος αντιμετώπισαν και άλλες βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Τανγκσάν,  σε απόσταση δύο ωρών ανατολικά του Πεκίνου και της Τσανγκτσούν, πρωτεύουσας της επαρχίας Τζιλίν.

Το Πεκίνο βίωσε την ίδια κατάσταση συναγερμού τον περασμένο χειμώνα όταν ο δείκτης μέτρησης συγκεντρώσεως αιωρουµένων σωµατιδίων ΡΜ2,5 ξεπέρασε τα 900.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί αιτία έκφρασης λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στο  πανίσχυρο κομμουνιστικό καθεστώς που κυβερνά επί δεκαετίες και φέρνει στο φως τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες που δημιουργούνται στην υποτιθέμενη λαϊκή δημοκρατία.

Η κυβέρνηση δε έχει εξαγγείλει μέτρα τα οποία όπως φαίνεται είναι αναποτελεσματικά.
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)