Περού: Ανακαλύφθηκαν μούμιες ηλικίας 1.000 ετών !!! (Video)

Δύο μούμιες ηλικίας άνω των 1.000 ετών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα.

Οι μούμιες, ενός ενήλικα και ενός παιδιού, βρέθηκαν σε ένα αρχαίο θρησκευτικό συγκρότημα που ανασκάπτεται από το 1981. Το παιδί πιστεύεται ότι ήταν μια προσφορά στους θεούς και μπορεί να είχε θαφτεί ζωντανό μετά το θάνατο του ενήλικα.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης και άλλες προσφορές, όπως λείψανα ινδικών χοιριδίων και βάζα με σχέδια αιλουροειδών.

«Είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής, επειδή οι μούμιες είναι άθικτες» δήλωσε η αρχαιολόγος Γκλάντις Παζ στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. Οι μούμιες εντοπίστηκαν καθισμένες και ντυμένες ενώ ήταν τυλιγμένες με σχοινί.
Είναι η Τρίτη άθικτη μούμια που εντοπίζεται ανάμεσα σε περισσότερους από 70 τάφους στον τύμβο Huaca Pucllana, ένας ναός με μορφή πυραμίδας που χτίστηκε μεταξύ 100 και 600 μ.Χ. από τον προ-κολομβιανό λαό των Wari.

Το 2010, οι αρχαιολόγοι είχαν ανακαλύψει τα λείψανα μιας γυναίκας με τέσσερα παιδιά και το 2008 τα λείψανα ενός έφηβου κοριτσιού.

Ο ναός και ο περιβάλλοντας χώρος καταλάμβαναν έκταση 2,5 εκταρίων γης ενώ οι πύργοι είχαν ύψος πάνω από 20 μέτρα. Μέχρι στιγμής, έχει ανασκαφθεί μόνο το 40%.

Ο πολιτισμός των Wari, άκμασε μεταξύ 500 και 1000 μ.Χ. στην παράκτια περιοχή στα βόρεια του Περού.Δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο λαό, γιατί δεν έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί γραπτά έγγραφα.
http://www.apocalypsejohn.com
Πηγές: BBC, Ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)