Φόβοι για μεγάλο σεισμό στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο των γιγάντιων ψαριών !!!

Οργιάζουν οι φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επικείμενο σεισμό στις ΗΠΑ μετά τον εντοπισμό δεύτερου γιγάντιου ψαριού στην Καλιφόρνια.

Το θρυλικό ψάρι – κουπί (oarfish), μήκους 4,3 μέτρων, εντοπίστηκε από δύτη στις ακτές της πόλης Oceanside. Πέντε ημέρες νωρίτερα είχε βρεθεί νεκρό ανοιχτά του νησιού Catalina άλλο ένα ψάρι – κουπί, μήκους 5,5 μέτρων.

Μετά τους περίεργους θανάτους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά κάνοντας συνεχείς αναφορές στον αρχαίο ιαπωνικό μύθο που συνδέει τις εξαιρετικά σπάνιες εμφανίσεις του συγκεκριμένου ψαριού με σεισμούς.

Ακόμα και η ιστοσελίδα inhabitat.com αναφέρει πως σε όλες τις περιπτώσεις που σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε δεύτερο νεκρό ψάρι κουπί, ακολούθησε σεισμός.

Όπως υποστηρίζει μάλιστα η ιστοσελίδα, το 2010 ένας Ιάπωνας ψαράς έπιασε δεκάδες γιγάντια ψάρια την ώρα που ο Εγκέλαδος, μεγέθους 8,8 της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε τη Χιλή, ενώ το 2011 είκοσι ψάρια ξεβράστηκαν πριν τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Επιστημονική εξήγηση στο φαινόμενο προσπάθησε να δώσει ο σεισμολόγος Kiyoshi Wadatsumi, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Japan Times ότι τα ψάρια που ζουν σε μεγάλα βάθη είναι πολύ πιο ευαίσθητα στα ενεργά ρήγματα συγκριτικά με εκείνα που ζουν στην επιφάνεια.

«Αν συνέβαινε ένας γιγάντιος σεισμός κάτω από τη θάλασσα θα είχαν επηρεαστεί και άλλα ψάρια, όχι μόνο δυο ψάρια του συγκεκριμένου είδους», δήλωσε ο Δρ. HJ Walker, από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps, στην Καλιφόρνια.
Σε γενικότερο πλαίσιο οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί και αποφεύγουν να συνδέσουν τους θανάτους των δυο γιγάντιων ψαριών με οποιαδήποτε τεκτονική δραστηριότητα.

Δεν κρύβουν ωστόσο πως αδυνατούν να εξηγήσουν που οφείλεται το φαινόμενο.

Ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά τον πρώτο ψάρι – κουπί που βρέθηκε νεκρό ανοιχτά του νησιού Catalina, οι επιστήμονες αναφέρουν πως έδειχνε υγιές, τρεφόταν καλά και δεν παρουσίαζε κανένα σημάδι ασθένειας.

Σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο οι ερευνητές διεξάγουν ακόμα και εξετάσεις για ραδιενέργεια για να εξακριβώσουν αν υπάρχει μόλυνση που να συνδέεται με το εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Το θρυλικό ψάρι κουπί φτάνει σε μήκος τα 15 μέτρα και ζει σε νερά βάθους 1.000 μέτρων σε τροπικές περιοχές.
http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)