Φωτογραφίες από ανώνυμο συλλέκτη μας δείχνουν τον τρόπο κατασκευής της Tower Bridge στο Λονδίνο !!!


Υπέροχες  φωτογραφίες μιας ιστορικής γέφυρας έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της εφευρετικότητας της μηχανικής της εποχής.
Οι μοναδικές φωτογραφίες χρονολογούνται από το 1892 και δείχνουν το πώς κατασκευάστηκε η γέφυρα  σύμβολο του Λονδίνου.
 
Αυτό το  εντυπωσιακό δείγμα βικτοριανής μηχανικής ολοκληρώθηκε το 1894. Οι γοτθικού ρυθμού πύργοι και η γέφυρα που τους ενώνει, υποστηρίζουν το μηχανισμό που ανυψώνει τη γέφυρα για να περνούν μεγάλα πλοία σε ειδικές περιπτώσεις. Η γέφυρα στεγάζει ένα μουσείο, με εκθέματα που ζωντανεύουν την ιστορία της.
Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε πέρα από τη θέα, την ατμομηχανή που κινούσε τον ανυψωτικό μηχανισμό μέχρι το 1976, οπότε το σύστημα έγινε ηλεκτρικό.
Σε συνέντευξη του στη Βρετανική Daily Mail, ο Peter Berthoud ειδικός στην ιστορία του Λονδίνου, και ξεναγός της γέφυρας δήλωσε τη χαρά του γι' αυτές τις φωτογραφίες που δείχνουν πως κατασκευάστηκε η γέφυρα.
 "Η  γέφυρα αυτή, είναι μια από τις πιο εμβληματικές γέφυρες  στον κόσμο. Είναι η μοναδική γέφυρα πάνω από τον Τάμεση που ποτέ δεν θα έπρεπε να αντικατασταθεί κάποια στιγμή." ανέφερε ο Berthoud.
Σύμφωνα με τον ξεναγό, ο  αρχιτέκτονας της γέφυρας  Horace Jones,  αρχικά ήθελε να να επενδύσει τη  γέφυρα με  τούβλο. Κατά τη διάρκεια κατασκευής της πέθανε και τον διαδέχθηκε ο  John Wolfe-Barry που αποφάσισε να επενδυθεί η γέφυρα με πέτρα.
 Τις φωτογραφίες  είχε στην κατοχή του ένας 59χρονος ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)