Φουσκωτό ρομπότ κινείται σαν το "χέρι" της Οικογένειας Άνταμς !!!

Όπως το ασώματο «χέρι» της διάσημης Οικογένειας Άνταμς, το νέο, φουσκωτό ρομπότ που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μπορεί να ελίσσεται και να μπαίνει στα πιο στενάχωρα σημεία.


Το φουσκωτό πρωτότυπο του ρομπότ, που παρουσιάζεται στο Proceedings of the National Academy of Science, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη μηχανών που αναζητούν επιζώντες στα ερείπια σεισμών ή πλησιάζουν αθόρυβα τον εχθρό στο πεδίο της μάχης.


Αντλώντας έμπνευση από τους αστερίες και άλλα ασπόνδυλα χωρίς σκελετό, οι ερευνητές του Χάρβαρντ δημιούργησαν ένα ρομπότ μήκους 12,7 εκατοστών με τέσσερα φουσκωτά «πόδια».

Καθένα από τα πόδια αυτά ελέγχεται ανεξάρτητα με τη διοχέτευση αέρα μέσω μιας αντλίας που ελέγχεται από υπολογιστή.


Σε βίντεο που παρουσίασε η ερευνητική ομάδα, το ρομπότ αλλάζει σχήμα ώστε να περάσει κάτω από έναν γυάλινο πίνακα που έχει τοποθετηθεί κατακόρυφα μόλις δύο εκατοστά πάνω από το δάπεδο.


Σε αντίθεση όμως με το «Πράγμα», όπως ονομαζόταν το ασώματο χέρι της Οικογένειας Άνταμς (ένθετη αριστερά), το ρομπότ παραμένει συνδεδεμένο σε μια εξωτερική πηγή ενέργειας..


Η αντλία που διοχετεύει αέρα και ο υπολογιστής που την ελέγχει θα πρέπει να ενσωματωθούν στο ρομπότ πριν μπορέσει να αξιοποιηθεί σε οποιαδήποτε πρακτική εφαρμογή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)