Ερασιτέχνης φωτογράφος απαθανάτισε νέο ηλιακό σύστημα !!!

Νεοζηλανδός κατάφερε να φωτογραφίσει ένα νέο αναπτυσσόμενο ηλιακό σύστημα.

Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη ερασιτεχνική φωτογραφία.

Ο Ρολφ Όλσεν απαθανάτισε το αστέρι Beta Pictoris χρησιμοποιώντας ένα τηλεσκόπιο 25 εκατ. από το σπίτι του στο Όκλαντ. Ο άνδρας μετακόμισε το 2003 στη Ν. Ζηλανδία και η εν λόγω φωτογραφία δείχνει τον πρωτοπλανητικό δίσκο γύρω από το αστέρι  Beta Pictoris. Ο δίσκος αναπαριστά ένα αναπτυσσόμενο ηλιακό σύστημα, και το υλικό στο εσωτερικό του δίσκου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πλανήτες και αστεροειδείς.
Με το που δημοσίευσε την φωτογραφία στο διαδίκτυο έγινε πανικός με χιλιάδες μέλη της επιστημονικής κοινότητας ανά τον κόσμο να του δίνουν συγχαρητήρια και να εκφράζουν τον θαυμασμό τους.

"Συνειδητοποίησα ότι αυτό που κατέγραψα ήταν σημαντικό αλλά δε περίμενα ποτέ πως θα υπήρξε τέτοιο ενδιαφέρον", δήλωσε ο ίδιος.

Ο αστρονόμος και αστροφωτογράφος Τζον Φιλντ από το Παρατηρητήριο του Wellington, τόνισε πως η φωτογραφία του ερασιτέχνη φωτογράφου είναι "απίστευτη" και πως τώρα η τεχνολογία επιτρέπει και σε ερασιτέχνες φωτογράφους να απαθανατίζουν απίστευτα πράγματα.

"Εκπληκτική" χαρακτήρισε την φωτογραφία και ο αστρονόμος Φιλ Πλάιτ, ο οποίος εργάστηκε στο project για το Hubble.

"Νομίζω πως αποτελεί ορόσημο στην "ερασιτεχνική αστρονομία" και δείχνει πως μερικές φορές ο ουρανός δεν είναι το όριο", ανέφερε χαρακτηριστικά.
 http://news247.gr
Βίντεο:το αστέρι Beta Pictoris από το ESO, (European Southern Observatory - Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο)
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)