ΣΟΚ: Σούπερ «Προηγμένο Υπερηχητικό Όπλο» των ΗΠΑ πάνω από τα κεφάλια μας !!!

Το σούπερ «Προηγμένο Υπερηχητικό Όπλο» – Advanced Hypersonic Weapon (AHW) – δοκίμασε το αμερικανικό Πεντάγωνο την Πέμπτη, ανοίγοντας το δρόμο για να στέλνει «αστραπιαία» τον θάνατο πάνω από τα κεφάλια μας, σχεδόν ανά πάσα στιγμή, σε όλο τον κόσμο!
Πρόκειται για μια υπερηχητική ιπτάμενη βόμβα, που έστειλε σε στόχο στην ατόλη Κουαζαλέιν (Kwajalein) στις Νήσους Μάρσαλ, 4.000 χλμ νοτιοδυτικά της Χαβάης. Το ανακοινωθέν, που εξεδόθη, δεν διευκρινίζει μεν σε ποια ταχύτητα έφτασε το σκάφος, αλλά οι υπερβολικές ταχύτητες είναι αυτές που ξεπερνούν Μαχ 5 (Mach 5), δηλαδή 5 φορές την ταχύτητα του ήχου (6.000 χιλιόμετρα ανά ώρα)…
Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, η ιπτάμενη βόμβα, που εκτοξεύτηκε με ένα πύραυλο από τη Χαβάη, «πέταξε» στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τον Ειρηνικό «με υπερηχητική ταχύτητα», πριν φθάσει στην ατόλη Κουαζαλέιν, στις Νήσους Μάρσαλ.
Αυτό το όπλο δίνει  την δυνατότητα στον αμερικανικό στρατό να χτυπήσει οποιοδήποτε στόχο, ανεξάρτητα από το γεωγραφικό στίγμα του στον πλανήτη, σε λιγότερο από μία ώρα! Και σε αντίθεση με τους βαλλιστικούς πυραύλους, ελέγχεται η τροχιά της ιπτάμενης βολίδας, δηλαδή  είναι εύκολη στον χειρισμό, σε αντίθεση με τους πυραύλους τύπου κρουζ. 


Στόχος αυτής της πρώτης δοκιμής ήταν η συγκέντρωση στοιχείων για τις υπερηχητικές πτήσεις, κυρίως σε θέματα «πλοήγησης, καθοδήγησης, ελέγχου και θερμικής προστασίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος του Πενταγώνου, η αντισυνταγματάρχης Μελίντα Μόργκαν.
Το σχέδιο αυτό, που ονομάζεται «Προηγμένο Υπερηχητικό Όπλο» (AHW, «Advanced Hypersonic Weapon»), είναι ένα στοιχείο του προγράμματος που ονομάζεται «ταχύ παγκόσμιο πλήγμα» κι έχει ως στόχο να παρέχει στο στρατό των ΗΠΑ τα μέσα για να πλήξει στόχους στην άλλη πλευρά του κόσμου με συμβατικά όπλα μέσα σε μια ώρα.

Τον περασμένο Αύγουστο, το Πεντάγωνο είχε δοκιμάσει ένα άλλο όπλο, το Falcon HTV-2, ένα υπερηχητικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, που μπορεί να φτάσει Μαχ 20 (20 φορές την ταχύτητα του ήχου). Όμως, το σκάφος συνετρίβη στον Ειρηνικό και οι επιστήμονες έχασαν την επαφή μαζί του περίπου μισή ώρα μετά την εκτόξευση.
www.prionokordela.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)