Σαν σήμερα - Tina Turner !!!

Η Tina Turner, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Anna Mae Bullock, γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου το 1939. 

Είναι αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, που η καριέρα της μετράει περίπου 50 χρόνια. Έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία για τη μουσική της και δίκαια κουβαλάει τον τίτλο, "γιαγιά της Rock 'n' Roll".
Η Tina ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα έχοντας δίπλα το σύζυγό της, Ike Turner. Μεγάλες επιτυχίες την έκαναν πολύ γρήγορα γνωστή στο κοινό, επιτυχίες όπως : River deep -Mountain high και Proud Mary.
To 1978 μετά από βία που άσκησε ο Ike πάνω της, η Tina αποφάσισε να ζητήσει διαζύγιο και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της. Παρ΄όλα αυτά έμεινε μακριά από το τραγούδι αρκετά χρόνια. Σιγά- σιγά αφού μάζεψε τα κομμάτια της, άρχισε να χτίζει ξανά την καριέρα της, λιθαράκι- λιθαράκι.

Το 1983 βγάζει το single, Let’s stay together και το 1984 κυκλοφορεί το πρώτο της solo album με τίτλο, ΄΄Private Dancer΄΄
Πήρε μέρος σε αρκετές ταινίες όπως, Tommy, Mad Max Beyond Thunderdome, Last Action Hero. Τα album της, πούλησαν παγκοσμίως 180 εκατομμύρια αντίτυπα και αναδείχθηκε η πιο επιτυχημένη ροκ καλλιτέχνης. Επίσης στις συναυλίες της, πούλησε τα περισσότερα εισιτήρια από οποιονδήποτε solo καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Το τραγούδι της, What's Love Got to Do with It, σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 στην Αμερική και στο νούμερο 3 στην Ευρώπη, καθώς αποτελεί με διαφορά μέχρι και σήμερα το νούμερο ένα hit της Tina Turner.
Επίσης πήρε μέρος στο τραγούδι we are the world, τραγούδι για την Αφρική, στο οποίο πήραν μέρος μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως Michael Jackson, Stevie Wonder, Kenny Rogers,Billy Joel, Diana Ross και πολλοί ακόμα.
 
Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το δεύτερό της single, με τίτλο One of the living. To Νοέμβριο κυκλοφόρησε ακόμα ένα single με τίτλο its only love, με τη συμμετοχή του bryan adams, το οποίο είχε κερδίσει υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy, για το βραβείο καλύτερης ροκ εκτέλεσης από ντουέτο

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια !!!

Στην επέτειο των 50 χρόνων των βραβείων Grammy, η Tina Turner μαζί με τη Beyonce , το Φεβρουάριο του 2008, τραγούδισαν το River. Το 2009 κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ με τίτλο,΄΄Tina Live΄΄. 
κειμενο:http://www.tralala.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)