Συνελήφθη γιατί ..."κατέβαζε" ταινίες στον υπολογιστή !!!

Δύο άτομα  21 και 28 ετών , συνελήφθησαν σε Χανιά και Λαμία αντίστοιχα, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις  από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί κατέβαζαν σε Ιστοσελίδες που είχαν δημιουργήσει κινηματογραφικές ταινίες.

Οι ταινίες αυτές ήταν πλέον προσβάσιμες σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο χρήστη του διαδικτύου, είτε για μεταφόρτωση είτε για απευθείας προβολή. 

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν την κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση παραβίαση της πνευματικής νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα, ύστερα από ψηφιακή αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε δύο (2) ιστοσελίδες του διαδικτύου, μετά από καταγγελία - μήνυση εταιρείας προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο (2) συλληφθέντες ήταν διαχειριστές δύο (2) ιστοσελίδων, στις οποίες κατέβαζαν διαδικτυακά κινηματογραφικό υλικό. Το υλικό αυτό αποτελούσε προϊόν πνευματικού δημιουργήματος το οποίο καλύπτονταν από τις σχετικές ρυθμίσεις για την πνευματική νομοθεσία.


Από τις επιτόπου ταυτόχρονες έρευνες που διενεργήθηκαν, στις πόλεις των Χανιών και της Λαμίας, από κλιμάκια Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκαν : 

Στην κατοικία του 21χρονου, στα Χανιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένα (1) φορητό αποθηκευτικό μέσο (usb stick) 

Στην κατοικία του 28χρονου κατασχέθηκε ένας φορητός Η/Υ.

 Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες είχαν τα αποκλειστικά δικαιώματα διαχείρισης των συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κατά τόπο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)