Γεννήθηκε το πρώτο νεογνό - φορέας του AIDS στην Ελλάδα !!!

Σοκ προκαλεί η είδηση της γέννησης μωρού – φορέα του AIDS στην χώρα μας, εν γνώσει της επίσης φορέως μητέρας. 

Είναι το πρώτο νεογνό – φορέας, που φέρνει στην ζωή Ελληνίδα μάνα. 

Η απόφαση της να φέρει στην ζωή το μωρό, που έχει προσβληθεί από τον ιό, προκαλεί έντονες αντιδράσεις, και συζήτηση στην ιατρική κοινότητα, για το ηθικό μέρος περί δικαιώματος μιας μητέρας να προχωρήσει την εγκυμοσύνη της ενώ γνωρίζει ότι το έμβρυο έχει προσβληθεί.

Μέχρι σήμερα, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταγραφεί μόνο σε αλλοδαπούς στην χώρα μας, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν γνώριζαν ότι ήταν φορείς, λόγω ελλιπούς ιατρικής παρακολούθησης.
 

Στο μεταξύ χθές ανακοινώθηκαν συγκλονιστικά στοιχεία για την εξάπλωση του ιού στην χώρα μας.

Τα κρούσματα του ιού είναι αυξημένα κατά 50%, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην παράνομη πορνεία και στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

 

Ακόμα πιο σοκαριστική είναι η διαπίστωση ότι χρήστες ναρκωτικών ουσιών επιλέγουν να μολύνονται από τον ιό, προκειμένου να λαμβάνουν ειδικό επίδομα.

Όπως υποστήριξε ο διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του «Ερυθρού Σταυρού», κ. Μάριου Λαζανάς, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», «κάποιοι κολλούν την νόσο επίτηδες για να πάρουν επίδομα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να ενημερώνουμε για το θέμα και να φροντίζουμε τους ασθενείς».


 http://briefingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)