Γιατί ο Αϊνστάιν "κοροϊδεύει" το φωτογραφικό φακό !!!

Διάβασε την ιστορία που κρύβεται πίσω από την πιο γνωστή φωτογραφία του μεγαλοφυούς επιστήμονα.Είναι μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του κόσμου, παρόλα αυτά λίγοι γνωρίζουν την ιστορία της.

Η... αναιδής φωτογραφία, που έχει τον τίτλο "Einsten's Tongue", τραβήχτηκε στις 14 Μαρτίου του 1951, κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τα 72α γενέθλια του Αϊνστάιν στο Princeton, από το φωτογραφικό φακό του Arthur Sasse.

Ο Sasse ζήτησε από τον ευφυή φυσικό να χαμογελάσει, αλλά όσες φωτογραφίες κι αν τράβηξε τον χαμογελαστό Αϊνστάιν, δεν κατάφερε να έχει αυτή που θέλει.

Συνέχισε λοιπόν να του ζητάει να χαμογελάσει ξανά και ξανά, μέχρι που κουρασμένος πια από τα πολλά χαμόγελα, ο Αϊνστάιν έβγαλε τη γλώσσα του στο φακό!

Η φωτογραφία άρεσε πολύ στον εκκεντρικό φυσικό, ο οποίος ζήτησε από το φωτογράφο εννέα αντίτυπα για προσωπική χρήση, ένα από τα οποία χάρισε στον φίλο του δημοσιογράφο Howard K. Smith.

Πάνω στη φωτογραφία μάλιστα είχε γράψει στα Γερμανικά: "Αυτή η χειρονομία θα σας αρέσει, γιατί απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα. Ένας πολίτης μπορεί να αντέξει να κάνει αυτό που κανένας διπλωμάτης δεν θα τολμούσε".

Η υπογεγραμμένη φωτογραφία πουλήθηκε πανάκριβα (74,324 δολάρια!) στις 19 Ιουνίου του 2009 σε δημοπρασία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)