Ποινή φυλάκισης 15 ετών για ένα ...Like !!!

Μπορεί στη χώρα μας να κάνουμε όσα ‘Like’ θέλουμε και όπου θέλουμε, όμως τα πράγματα δεν είναι παντού εξίσου απλά.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της μακρινής Ταϊλάνδης οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί με τη δραστηριότητα τους στο Facebook, με οποιοδήποτε “απαγορευμένο” Like ή Share μπορεί να τους επιφέρει ποινή φυλάκισης από 3 μέχρι και 15 έτη!

Στην κατηγορία του απαγορευμένου εντάσσεται οποιοδήποτε υλικό (άρθρο/εικόνα) μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό ή μη κολακευτικό για το πολίτευμα της μοναρχίας της χώρας. 

Με άλλα λόγια, οι αρχές απαγορεύουν ρητά την οποιαδήποτε προσβολή προς το πρόσωπο του βασιλιά, της βασίλισσας, του αντιβασιλέως, του διαδόχου του θρόνου και φυσικά του ίδιου του πολιτεύματος.

Στο παρελθόν έχουμε δει ανθρώπους να καταδικάζονται με βαρύτατες ποινές, όπως την περίπτωση ενός ταϊλανδού website editor που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ετών επειδή παρέλειψε να διαγράψει από την ιστοσελίδα προσβλητικά σχόλια των χρηστών, αλλά και αυτή ενός 61χρονου καρκινοπαθούς άντρα που κατηγορούμενος ότι έστειλε προσβλητικά μηνύματα για τη βασίλισσα, καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι αρχές της χώρας ζήτησαν από τη Facebook να διαγράψει περισσότερες από 10.000 σελίδες του κοινωνικού δικτύου με προσβλητικό περιεχόμενο. Η λογοκρισία σε όλο της το μεγαλείο…

[πηγή tweaktown]
http://www.techgear.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)