Η μυστηριώδης λίμνη με τους 600 σκελετούς !!!

Η Roopkund, γνωστή ως η "λίμνη των σκελετών", αποτελεί ένα μέρος γεμάτο από άλυτους γρίφους. Βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή των μακρινών Ινδιών, Uttarakand, στα Ιμαλάια Όρη, σε υψόμετρο 5.000 μ.
Ουσιαστικά αποτελεί έναν τάφο τεραστίων διαστάσεων που φιλοξενεί τουλάχιστον 600 κουφάρια, που κανείς μέχρι σήμερα δεν δύναται να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα: σε ποιους ανήκαν και πως βρέθηκαν εκεί.
Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1942 και από τότε αποτελεί πόλο έλξης για εκείνους που αγαπούν το μυστήριο. Για να φτάσει κανείς εκεί, απαιτείται ταξίδι τεσσάρων ημερών από την κοντινότερη κατοικημένη περιοχή. Το pyles.tv, παραθέτει τους γρίφους που συνοδεύουν για δεκαετίες την μυστηριώδη λίμνη.

Γρίφος πρώτος: από πότε βρίσκονται εκεί οι σκελετοί!
Οι πρώτες διαδικασίες χρονολόγησης με άνθρακα που διεξήχθησαν σε αυτούς τους σκελετούς, τους τοποθετούν μεταξύ του 12ου και του 15ου αιώνα.  Ακολούθησε νέα ραδιοχρονολόγηση, η οποία έδειξε τον 9ο αιώνα.

Γρίφος δεύτερος: τι οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους!
Οι επιστήμονες του Λονδίνου και του Hyderabad που εξέτασαν τα κρανία, διαπίστωσαν ότι φέρουν πολλά κατάγματα. Πιθανολογούν ότι προκλήθηκαν εξαιτίας πτώσης μεγάλων χαλαζόκοκκων που συνοδεύτηκε από κάποια μεγάλη χιονοθύελλα. Αυτό βοήθησε να διατηρηθούν πολλά από  τα λείψανα σε καλή κατάσταση, στο εσωτερικό της λίμνης.

Γρίφος τρίτος: γιατί πήγαν στην περιοχή!
Δεδομένου ότι το Roopkund δεν ήταν ποτέ μια σημαντική περιοχή, ούτε αναφέρεται πουθενά ως τόπος προσκυνήματος, για να προσελκύσει τόσο μεγάλες ομάδες ανθρώπων, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα "πώς βρέθηκαν εκεί;".
Οι θεωρίες που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί, είναι πολλές. Μερικοί υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για περιπλανώμενους Θιβετιανούς εμπόρους. Το πρόβλημα είναι πως η Roopkund απέχει πολύ από τους εμπορικούς δρόμους της Ινδίας, άρα δεν είχαν κανέναν λόγο οι έμποροι να βρεθούν εκεί.
Άλλοι, λένε ότι πρόκειται για προσκυνητές και άλλοι για νεκρούς από κάποια άγνωστη -μη καταγεγραμμένη ιστορικά- μάχη που έγινε στην περιοχή.

Η θεωρία των ερευνητών του National Geographic
Η ανάλυση του DNA στους σκελετούς, έδειξε ότι άνηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων:  η μία ήταν εξαιρετικά κοντή και η άλλη είναι αισθητά πιο ψηλή. Αυτό πύκνωσε το μυστήριο και οδήγησε μια ομάδα Ευρωπαίων και Ινδών επιστημόνων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τα καλά κρυμμένα μυστικά της λίμνης.  Η αποστολή χρηματοδοτήθηκε από το National Geographic Channel και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν (δεξιά) συγκέντρωσαν τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με τη δική τους θεωρία , οι νεκροί ήταν μάλλον μέρος μιας θρησκευτικής πομπής, της "Nanda Jaat Yatra",  η οποία γινόταν κάθε 12 χρόνια! Απόγονοι των βασιλιάδων του Garhwal οργάνωναν ταντρικές τελετουργίες, αφιερωμένες στη περίφημη "Sri Yantra". Σύμφωνα με την παράδοση 5000 ετών, αυτή ήταν "η αναπνοή της Θεότητας", μέσω της οποίας εξελίχθηκε ο κόσμος.  
Εκατοντάδες σκέψεις περνούν από το νου. Ουδεμία όμως απάντηση με απτές αποδείξεις υπάρχει για να συμπληρωθεί το παζλ της μυστηριώδης εικόνας. Μια σειρά από αποσυντιθέμενα σώματα στοιχειώνουν τη λίμνη. Κουβαλούν τη δική τους ιστορία που έχουν φροντίσει να κρύψουν στα παγωμένα νερά. Εμείς πότε θα τη μάθουμε;

Δείτε το τρέιλερ ενός ντοκιμαντέρ για τη λίμνη των σκελετών
 
pyles.tv

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)