Ένας μικρός βάτραχος "απειλεί" επένδυση 2,6 δισ. δολαρίων !!!

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει ένας μικρός πράσινος βάτραχος στο υπουργείο Χωροταξίας της Βικτώριας στην Αυστραλία και τους αναδόχους έργων, καθώς έχει σταματήσει την ανέγερση 66.000 σπιτιών, αποτρέποντας επένδυση ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όλα άρχισαν όταν η τοπική κυβέρνηση πρότεινε ένα σχέδιο δράσης για τη διάσωση του λεγόμενου "βατράχου του γρασιδιού", που προβλέπει τη δημιουργία ζώνης προστασίας 4.400 εκταρίων, όπου δεν θα επιτρέπεται η ανοικοδόμηση.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων της συγκεκριμένης περιοχής αντιδρούν έντονα, αφού πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο οι περιουσίες τους θα χάσουν την αξία τους και αμφισβητούν το γεγονός ότι ο βάτραχος απειλείται πραγματικά.

Στο σχέδιο διάσωσης περιλαμβάνονται επίσης και 200 μέτρα κοντά σε πλωτούς δρόμους, όπου απαγορεύεται η διέλευση, καθώς αποτελεί "στέκι" των βατράχων.

Ο υπουργός Χωροταξίας της Αυστραλίας, Μάθιου Γκάι, δήλωσε ότι συμπάσχει με τους κατασκευαστές και ρίχνει την ευθύνη στην περιβαλλοντολογική συμφωνία που έγινε ανάμεσα στην προηγούμενη πολιτειακή κυβέρνησης και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)