Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ για τον τερματισμό της κατάληψης !!!

ΕΓΙΝΑΝ 11 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Επιχείρηση στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στις 4.30 τα ξημερώματα δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά έντεκα συλλήψεις εργολαβικών υπαλλήλων, οι οποίοι κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Η αστυνομική επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και ήταν σύντομη, καθώς δεν διήρκησε περισσότερα από δέκα λεπτά. Είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μαδεμλή.

Το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερες από 70 μέρες, από εργολαβικούς υπαλλήλους. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για την απόδοση των προβλεπόμενων από το νόμο ποινικών ευθυνών.

http://www.axortagos.gr

Γιγάντιο ανακόντα καταπίνει ολόκληρη αγελάδα !!! (video)

To ανακόντα που τρώει μία αγελάδα έχει σαρώσει στο YouΤube!
O χρήστης που το ανέβασε στο Διαδίκτυο κατέγραψε το ανακόντα από τα βάθη της ζούγκλας της Βραζιλίας που καταπίνει το άτυχο ζώο.

http://www.e-radio.gr

Παρόμοια θέματα :  
Το κυνήγι του Ανακόντα !!!
Ανακόντα vs Ανθρώπου… σκληρή μάχη !!! (video)
Απίστευτο...Άνθρωπος δόλωμα για πύθωνα !!! (Βίντεο)

To ανακόντα που τρώει μία αγελάδα έχει σαρώσει στο YouΤube!
O χρήστης που το ανέβασε στο Διαδίκτυο κατέγραψε το ανακόντα από τα βάθη της ζούγκλας της Βραζιλίας που καταπίνει το άτυχο ζώο.


Περισσότερα: Γιγάντιο ανακόντα καταπίνει ολόκληρη αγελάδα! (video) | E-Radio.gr Blog To ανακόντα που τρώει μία αγελάδα έχει σαρώσει στο YouΤube!

O χρήστης που το ανέβασε στο Διαδίκτυο κατέγραψε το ανακόντα από τα βάθη της ζούγκλας της Βραζιλίας που καταπίνει το άτυχο ζώο.


To ανακόντα που τρώει μία αγελάδα έχει σαρώσει στο YouΤube!

O χρήστης που το ανέβασε στο Διαδίκτυο κατέγραψε το ανακόντα από τα βάθη της ζούγκλας της Βραζιλίας που καταπίνει το άτυχο ζώο.
To ανακόντα που τρώει μία αγελάδα έχει σαρώσει στο YouΤube!
O χρήστης που το ανέβασε στο Διαδίκτυο κατέγραψε το ανακόντα από τα βάθη της ζούγκλας της Βραζιλίας που καταπίνει το άτυχο ζώο.


Περισσότερα: Γιγάντιο ανακόντα καταπίνει ολόκληρη αγελάδα! (video) | E-Radio.gr Blog

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Σοκολάτα που δεν λιώνει !!!

Προορίζεται για χώρες όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και αλλοιώνουν το προϊόν.

Λονδίνο 
Μια νέα γενιά σοκολάτας που δεν λιώνει ούτε στους 40 βαθμούς Κελσίου δημιούργησαν επιστήμονες από το κέντρο έρευνας της σοκολατοβιομηχανίας Cadbury.  

Σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία, Kraft, η «άτρωτη» σοκολάτα προορίζεται για θερμές χώρες όπως π.χ. η Ινδία και η Βραζιλία, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες πολλές φορές αλλοιώνουν το προϊόν.

Τέλος στο… πασάλειμμα

Αρκετοί, παρά ταύτα, είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι το νέο προϊόν θα μπορούσε να διατίθεται ακόμη και στις ψυχρές χώρες, προς αποφυγή του γνωστού «πασαλείμματος» στο οποίο υποκύπτουν συνήθως οι μικροί λάτρεις του γλυκού πειρασμού.
Μια κοινή σοκολάτα λιώνει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Η νέα πατέντα της Cadbury ωστόσο ενισχύει την αντίστασή της στη θερμότητα. Η καινοτομία εντοπίζεται στον τρόπο ανακατέματος του μείγματος της σοκολάτας – βούτυρο κακάο, φυτικά έλαια, γάλα και ζάχαρη – σε ένα μπολ γεμάτο μεταλλικές μπάλες. 

Μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής, οι ερευνητές κατάφεραν να συρρικνώσουν το μέγεθος των σωματιδίων της ζάχαρης με αποτέλεσμα να καλύπτονται από λιγότερα λιπαρά, κάνοντας έτσι το προϊόν λιγότερο «ευαίσθητο» στις υψηλές θερμοκρασίες.
Από την πλευρά του, ο Τόνι Μπιλσμπόροου από την Kraft Foods, υποστηρίζει ότι για την ώρα δεν υπάρχουν σχέδια για την πώληση του νέου προϊόντος σε ψυχρές χώρες όπως η Βρετανία, καθώς εκεί «απλώς δεν θα πουλήσει».
«Δεν πιστεύω ότι οι λάτρεις της σοκολάτας θα καλωσορίσουν τη συγκεκριμένη συνταγή καθώς η αλήθεια είναι ότι δεν θα έχει την ίδια γεύση με μια κλασική σοκολάτα γάλακτος της Cadbury» καταλήγει ο ίδιος.

http://www.tovima.gr 

Εκτυπώνουν τρισδιάστατο ακριβές αντίγραφο του εμβρύου !!!

«Ενθύμιο» από την εγκυμοσύνη προσφέρει στους γονείς ιαπωνική εταιρεία

Πόσες φορές οι εγκυμονούσες γυναίκες βλέποντας το υπερηχογράφημα του παιδιού τους, δεν ανυπομονούν για τη στιγμή που θα μπορέσουν να αγγίξουν; Πλέον, υπό μια έννοια, θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, χάρη στους τρισδιάστατους εκτυπωτές που τίθενται στην υπηρεσία της ιατρικής.

Ιάπωνες ερευνητές, ανέπτυξαν μια μέθοδο που επιτρέπει τη μετατροπή ενός κοινού υπερηχογραφήματος σε ρεαλιστικό αντίγραφο με ανατομική ακρίβεια. Το εκτυπωμένο αντίγραφο του εμβρύου οι γονείς θα μπορούν να το κρατήσουν σαν ενθύμιο.


Το μέγεθος της εκτύπωσης του 3D εκτυπωτή, είναι 9 εκατοστών και εκτυπώνεται σε λευκή απόχρωση. Μάλιστα, είναι μέσα σε ένα διαφανές κάλυμμα, ανάλογο της κοιλιάς της μέλλουσας μητέρας. 

Το μοντέλο ονομάζεται από την εταιρεία FASOTEC που τα κατασκευάζει, «Σχήμα ενός Αγγέλου». Η εταιρεία προσφέρει ακόμη στους γονείς τη δυνατότητα να έχουν μια μινιατούρα του αντιγράφου που όπως λένε θα ήταν «ένα ωραίο στολίδι για την άκρη στο λουράκι ενός κινητού, ή σε ένα μπρελόκ»!

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εμπορία 3D εκτυπωτών και άλλων προϊόντων τεχνολογίας, προσφέρει τη δυνατότητα εκτύπωσης ενός αντιγράφου για 100.000 γεν, ήτοι περίπου 950 ευρώ. Μάλιστα, από το Δεκέμβρη θα προσφέρει και μια λιγότερο ακριβή εκτύπωση με το κεφάλι του εμβρύου που θα κοστίζει τα μισά, δηλαδή γύρω στα 450 ευρώ.

Η εταιρεία παράγει ακόμη και τρισδιάστατα μοντέλα εσωτερικών οργάνων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους γιατρούς προκειμένου να μπορούν να εξηγήσουν πιο εύκολα αυτά που θέλουν στους ασθενείς. 


http://www.newsbeast.gr

Θάλασσα βαμμένη με «αίμα…» !!!


ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΑΜΑ

Αντιμέτωποι με ένα περίεργο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό θέαμα βρέθηκαν οι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη διάσημη παραλία Bondi του Σύδνεϋ. Η άλγη, ένας φωτοσυνθετικός οργανισμός που μπορεί να...  
πάρει διάφορους χρωματισμούς, έκανε τη θάλασσα να μοιάζει σαν να έχει βγει από την ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία».
 


Οι Αρχές αναγκάστηκαν να την κλείσουν, ωστόσο, κάποιοι τολμηροί τουρίστες 

δε δίστασαν να πέσουν σε αυτήν και να κολυμπήσουν στην κόκκινη επιφάνεια.
 

Αν και ειδικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο η κόκκινη άλγη να έχει τοξικές επιπτώσεις, προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι μπορεί να παρουσιαστεί ερεθισμός στο δέρμα, αφού η άλγη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αμμωνία.

http://www.trelokouneli.gr

ΟΓΑ: Τη Δευτέρα η καταβολή σύνταξης και δώρου !!!

Την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012, θα καταβληθούν η σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων σε 784.797 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι, ενώ η συνολική δαπάνη του Οργανισμού για την καταβολή της σύνταξης και του δώρου ανέρχεται σε 678.198.104 ευρώ.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
http://www.zougla.gr

To Gmail προσφέρει δυνατότητα επισύναψης αρχείων 10GB !!!

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των υπηρεσιών της, η Google ανακοίνωσε έναν τρόπο για να μεγαλώσει το μέγεθος των αρχείων που θα μπορεί πλέον κανείς να επισυνάψει σε ένα e-mail.

Στόχος της εταιρίας είναι ο συνδυασμός των υπηρεσιών Gmail και Google Drive, της υπηρεσίας cloud storage της Google, μέσω της οποίας οι χρήστες Gmail θα μπορούν να επισυνάπτουν αρχεία μεγέθους έως και 10GB στα e-mail τους.
Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο η Google έκανε πολύ εύκολη τη διαδικασία επισύναψης αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο Goοgle Drive, στα μηνύματα του Gmail.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να αποθηκεύσει το αρχείο στον λογαριασμό του στο Drive και μετά να πατήσει την ανάλογη επιλογή στην φόρμα σύνταξης. Κατά την αποστολή του μηνύματος γίνεται έλεγχος στα δικαιώματα πρόσβασης στο αρχείο, ενώ το ίδιο συμβαίνει αν προστεθούν Drive links στο κυρίως μέρος του email.
 
Αυτό που ίσως είναι το πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της νέα υπηρεσίας είναι το γεγονός πως από τη στιγμή που τα αρχεία είναι αποθηκευμένα στο Google Drive ο αποστολέας μπορεί να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές θελήσει στο αρχείο μετά την αποστολή του και, χωρίς την σύνταξη νέου email, ο παραλήπτης θα ενημερωθεί για αυτές.
 
Προφανώς για να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την νέα υπηρεσία θα πρέπει να διατηρεί λογαριασμό στο Google Drive και να ενεργοποιήσει την υπηρεσία «new compose experience» που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Παρόμοια δυνατότητα διαθέτει και η Microsoft με την χρήση της αντίστοιχης υπηρεσίας SkyDrive. 

Η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του Gmail και του Google Drive μέσα στις επόμενες ημέρες.

http://techit.gr

8η Δράση στο "Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες" Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στην Ελευσίνα !!!

Εκτός από φασόλια πλακέ, μέλι και ρύζι (νυχάκι), ρύζι καστανό, θα διατεθούν πορτοκάλια μανταρίνια, ρακή  καθώς και παραδοσιακά ζυμαρικά.

Ο Δήμος Ελευσίνας μετά την ολοκλήρωση των παραγγελιών, σας ενημερώνει ότι η διανομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012 στο πάρκινγκ απέναντι από το κτίριο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία Δυτικής Αττικής) επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. 


Θα διατεθούν φασόλια πλακέ από το Χρυσοχώρι Καβάλας (10€ τα 4 κιλά), μέλι πεύκου από το Κασσανδρινό Χαλκιδικής (15€ τα 3 κιλά), 
μέλι πορτοκαλιού από τις Μυκήνες Άργους (14€ τα 3 κιλά),  
μέλι θυμαρίσιο από την Κρήτη (15€ τα 2 κιλά), 
ρύζι (νυχάκι) από την Ανθήλη Λαμίας (5€ τα 5 κιλά) 
καθώς και ρακή από την Κρήτη (5€ το λίτρο).

Η διανομή θα διαρκέσει από τις 8:00 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι.

Εκτός από τα προαναφερθέντα προϊόντα θα διατεθούν και ρύζι καστανό από την Ανθήλη Λαμίας (5€ τα 5 κιλά), πορτοκάλια (ναβαλίνες 0,40€/κιλό), μανταρίνια (κλιμεντίνες 0,45€/κιλό) από το Αργος, καθώς και παραδοσιακά ζυμαρικά από την Κόρινθο (2,90/κιλό).

Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των αιτούντων από άλλες περιοχές παρακαλούνται όλοι να διαθέτουν το ακριβές αντίτιμο που αντιστοιχεί στην παραγγελία τους, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Ο Δήμος Ελευσίνας οφείλει να ευχαριστήσει θερμά τον εθελοντή κ. Δημητρακάκη Βασίλη ο οποίος ανελλιπώς και καθημερινά με επιμέλεια και τακτικότητα, παρελάμβανε παραγγελίες από τους ενδιαφερόμενους, συνδράμοντας σημαντικά στην επιτυχία της συλλογής των αιτήσεων.

Ζητούμε τη συνεργασία, την κατανόηση και την υπομονή σας προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την επιτυχία του μεγάλου αυτού εγχειρήματος που ανέλαβε ο Δήμος μας.
http://dimos-elefsinas-geoponika-nea.blogspot.gr

Μήπως τελικά τα 3 Διαστημόπλοια που πλησιάζουν στην Γη είναι Αλήθεια;

Σε δημοσίευμα του ισοτόπου www.whatdoesitmean.com αναφέρεται ότι σύμφωνα με κύκλους του Κρεμλίνου, στο περιθώριο της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Πούτιν και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μπίντεν, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε....

την συνδρομή της Ρωσίας στη δημιουργία ενός πλέγματος άμυνας του πλανήτη, μετα τον εντοπισμό από αμερικανικούς δορυφόρους μιας.....
επί λέξη "μαζικής εισβολής αρμάδας, πλάτους μιλίων, εξωγήινων σκαφών", στο ηλιακό μας σύστημα, η άφιξη των οποίων αναμένεται περί τα τέλη του 2012..!! 

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η αμερικάνικη υπηρεσία εθνικής ασφάλειας έχει αποκωδικοποιήσει σύμφωνα με το σύστημα "key to the extraterrestrial messages" όπου χρησιμοποιούνται συνδυασμοί 21 συμβόλων , τις επικοινωνίες των εισβολέων, και μάλιστα υποστηρίζει ότι τα είδη των εξωγήινων που είναι καθ οδόν , είναι δύο διαφορετικά.

Ο αντιπρόεδρος Μπίντεν πληροφόρησε τον Πούτιν ότι η κυβέρνησή του έχει σχεδόν διακόψει κάθε χρηματοδότηση προς την ΝΑΣΑ σε ότι αφορά την κατασκευή νέων διαστημοπλοίων, και έχει ρίξει το βάρος της σε κατασκευή επανδρομένων και μη, μικρών διαστημοπλοίων, με οπλισμό ακτίνων λέιζερ. (το αμερικανικο ναυτικο μολις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε μια επιτυχή δοκιμή όπλου με ακτίνες λέιζερ). 

Κοντά σε όλα αυτά, σημειώστε ακόμη και το εξής. Ο ιδρυτής του wikileaks Ασάνζ, αν είναι ακόμη ζωντανός, το οφείλει στην έμμεση απειλή του πως αν του συμβεί οτιδήποτε , θα δημοσιευθούν αμέσως στο ίντερνετ όλα τα επίσημα έγγραφα για το θέμα, γεγονός πού θα προκαλούσε παγκόσμιο χάος.

Σίγουρα, θα υπάρχουν ειρωνικά σχόλια εδώ, όμως κρατήστε κάτι ακόμα στην άκρη τού μυαλού σας. Πως σας φαίνεται η απροθυμία και το μούδιασμα των Αμερικανών για εμπλοκή τους σε νέους (μάταιους.?) πολέμους......?

Μήπως τελικά τα 3 Διαστημόπλοια που πλησιάζουν στην Γη είναι Αλήθεια;;; 

http://www.apocalypsejohn.com

Στρατιωτική περιοχή σε σχήμα εμβρύου μέσα στη μήτρα σε βουνό των Ιωαννίνων !!!

-Στρατιωτική περιοχή σε σχήμα εμβρύου μέσα στη μήτρα σε βουνό των Ιωαννίνων.

-Φαίνεται πεντακάθαρα ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος.

-Στρατιωτικά ραντάρ σε "κυκλικό σχήμα μυαλού" στο κεφάλι του εμβρύου!

-Μηχανήματα μετάδοσης και λήψης δεδομένων στη θέση της καρδιάς!


Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Μελέτησα πολύ το θέμα πριν να το δημοσιεύσω... Σίγουρα θα υπάρξουν αυτοί που θα αρχίσουν (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) ...φαντασιοπληξίες, συνομωσιολογίες, χαζομάρες... και τα τοιαύτα.

Πρίν να σχολιάσετε όμως και να πείτε οτιδήποτε σας συμβουλεύω να μελετήσετε τις φωτογραφίες.

Είναι από το Google Earth απ΄ όσο παλιά μπορεί κανείς να δει έως σήμερα!

Στην κορυφή λοιπόν αυτού του βουνού, πολύ κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, υπάρχει στρατιωτική περιοχή που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα προς τοποθέτηση ραντάρ, αγνώστου εργασίας, αλλά και μηχανημάτων με δικές τους γεννήτριες. 


Σίγουρα υπάρχει υπόγειος χώρος, εφόσον υπάρχει καταπακτή, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι υπάρχει εκεί κάτω.

Έως εδώ ας πούμε όλα καλά...

Τι έχετε να πείτε όμως αν σας πω όμως πως η χαλικόστρωση που έχει διαμορφώσει το χώρο, από ψηλά δείχνει ένα έμβρυο μέσα στον πλακούντα, με εμφανή τον ομφάλιο λώρο;

-Τυχαία ο δρόμος συνδέεται στην κοιλιά του;

-Τυχαία τα ραντάρ σε κυκλική μορφή μυελού είναι τοποθετημένα στο κέντρο του "υδροκέφαλου" εμβρύου;

-Τυχαία στη θέση της καρδιάς είναι τοποθετημένα τα μηχανήματα αποστολής και λήψης δεδομένων;
 

Πολύ τυχαίο το όλο θέμα ... 
hellas-now.blogspot.gr
http://goodkastoria.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1171.html

zouzounews:Ψάξαμε στο Google Earth και βρήκαμε το μέρος αλλά με ένα σύννεφο να το σκεπάζει....17-7-2009

Το Τατζικιστάν «κόβει» την πρόσβαση στο Facebook !!!

Το Γραφείο Τηλεπικοινωνιών της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν διέταξε όλους τους παρόχους ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας της χώρας να αποκλείσουν την πρόσβαση των χρηστών τους στο Facebook.

Πρόκειται για επίσημη εντολή της κυβέρνησης, μια ημέρα αφού είχε προηγηθεί προφορική εντολή.
Οι συνολικά 6 ISP και 6 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας είχαν ήδη συμμορφωθεί με την προφορική εντολή από το βράδυ της Δευτέρας, «κόβοντας» από τους χρήστες την πρόσβαση στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.
Ο επικεφαλής του γραφείου, Beg Zuhurov, εξήγησε στην κρατική ρωσική εφημερίδα RIA Novosti τους λόγους του αποκλεισμού: 

«Έχω λάβει πολλές κλήσεις από πολίτες του Τατζικιστάν που μου ζητούν να κλείσω το Facebook ως εστία συκοφαντικών δυσφημίσεων» είπε, ενώ συμπλήρωσε πως «άγνωστοι χρήστες εκεί προσβάλλουν τους ηγέτες του κράτους και προφανώς πληρώνονται καλά για αυτό».

Το κοινωνικό δίκτυο διαθέτει περίπου 41.000 χρήστες από το Τατζικιστάν, νούμερο που αντιπροσωπεύει το 0,55% του πληθυσμού του και το 5,87% των χρηστών του διαδικτύου στην χώρα. 

Αυτό σημαίνει πως η απαγόρευση δεν θα έχει τόσο μεγάλη επίδραση όσο θα είχε σε άλλα μέρη του κόσμου.
Παρόμοια εντολή περιορισμού είχε δοθεί από την κυβέρνηση του Τατζικιστάν τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν το Facebook παρέμεινε αποκλεισμένο από τους παρόχους της χώρας για μια εβδομάδα λόγω αναδημοσίευσης ενός άρθρου που τασσόταν κατά του προέδρου της χώρας. 

http://techit.gr

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πλησιάζει παγκόσμιος κατακλυσμός !!!

Σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες από το Ινστιτούτο Κλιματικών Αλλαγών του Πότσδαμ, οι κάτοικοι των χαμηλών παράκτιων περιοχών σε ολόκληρο τον κόσμο ήδη σύντομα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την απειλή να πλημμυρίσουν.

Αξιοποιώντας πρόσφατα στοιχεία από δορυφόρους διαπίστωσαν ότι τα τελευταία 20 χρόνια το ύψος των ωκεανών αυξανόταν κατά μέσο όρο 3,2 χιλιοστόμετρα ετησίως, 60 % ταχύτερα από ό,τι υπολόγιζαν οι ειδικοί του ΟΗΕ. 

Τα αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάστηκαν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση των αλλαγών του κλίματος, η οποία διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα από 26 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.dou.gr

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Τι απάντησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας σχετικά με το κολυμβητήριο !!!


Ο δήμαρχος Ορεστιάδας δήλωσε μεταξύ άλλων:
Για όσα έχουν ακουστεί περί μετάβασης των μικρών αθλητών σε γειτονικό κράτος, επιθυμώ να καταστήσω σαφές το εξής.

Εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα με τέτοιου είδους ενέργειες.
   

Ο Δήμος δε μπορεί να συναινέσει σε μαζική μεταφορά μικρών παιδιών μέσα στο χειμώνα σε άλλη χώρα, μόνο και μόνο για αθλητική δραστηριότητα.
   

Πιστεύω ότι η Ορεστιάδα μπορεί να αναδείξει μελλοντικούς πρωταθλητές, αλλά μια μικρή χρονική καθυστέρηση λίγων μηνών, δε θα σταθεί εμπόδιο σε μια τέτοια προοπτική.
   

Η περιοχή μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από την κεντρική εξουσία ως οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας, αλλά αυτό δεν πρόκειται να κάμψει το ηθικό μας  και την αγάπη μας για το βόρειο Έβρο.

Δε μπορούμε να στέλνουμε τέτοιου είδους μηνύματα στην υπόλοιπη Ελλάδα εμείς εδώ από τα σύνορα.

Ούτε στην Αδριανούπολη ούτε στη Φιλιππούπολη θα πάμε.

Θα παραμείνουμε εδώ, ακρίτες των συνόρων και θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, παρά τις δυσκολίες και την αδιαφορία της Αθήνας.
 

Μάθαμε στα δύσκολα από τους προγόνους μας, συνεχίζουμε στα δύσκολα κι εμείς.

Δεν εγκαταλείπουμε τον τόπο μας, δεν τον απαξιώνουμε, αγωνιζόμαστε και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις προσωρινές δυσκολίες.

ολόκληρο το άρθρο εδώ

Προπόνηση του κολυμβητικού συλλόγου Ορεστιάδας στην Τουρκία?

Ο Κολυμβητικός Σύλλογος Ορεστιάδας ''Νηρέας'' λίγο πριν το κλείσιμο του κολυμβητηρίου της Ορεστιάδας απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας κ Θρησκεύματων Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στην επιστολή αναφέρει τα εξής: 

ΑΠΟ
Τον Κολυμβητικό Όμιλο Ορεστιάδας με την επωνυμία Νηρέας

ΠΡΟΣ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
1. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
2. στον Πρωθυπουργό της χώρας
3. στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
4. στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
5. στον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
6. στους Βουλευτές Ν. Έβρου
7. στον Πρόεδρο της ΚΟΕ (Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας)


Ορεστιάδα 15 Νοεμβρίου 2012
 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Είμαστε Αθλητικό Σωματείο με έδρα την Ορεστιάδα του Ν. Έβρου, με έτος ίδρυσης το 2004. Από τον Νοέμβριο του 2010 λειτουργούμε στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Ορεστιάδας. Στο λίγο αυτό χρονικό διάστημα το σωματείο μας κατάφερε να είναι ο μεγαλύτερος Αθλητικός Σύλλογος που δραστηριοποιείται στο Δήμο Ορεστιάδας με εγγεγραμμένα σήμερα 420 μέλη. 

Τα τμήματα μας καλύπτουν όλες τις ηλικίες αρχίζοντας από Junior , προαγωνιστικό, αγωνιστικό ενηλίκων και ατόμων με ειδικές ανάγκες έχοντας μεγάλη απήχηση στους δημότες της Ορεστιάδας. Επέδειξε δε αρκετά σημαντικές επιτυχίες στον αγωνιστικό τομέα, συμμετέχοντας σε επίσημους αγώνες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό , κερδίζοντας διακρίσεις και μετάλλια. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τους αθλητές στους οποίους σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα απονεμήθηκαν μετάλλια:
 

1. ΒΑΤΖΙΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΤΩΝ 13
2. ΡΕΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΤΩΝ 13
3.ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΤΩΝ 11
4.ΜΠΑΛΑΤΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΩΝ 12
5.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΕΤΩΝ 14
6.ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΑΡΙΑ ΕΤΩΝ 13
7.ΟΥΝΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΕΤΩΝ 12
8.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΤΩΝ 9

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε από το Δήμο Ορεστιάδας ότι το κολυμβητήριο θα σταματήσει τη λειτουργία του όλη τη διάρκεια του χειμώνα και συγκεκριμένα από το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους έως και τον Απρίλιο του 2013 ελλείψει απαιτούμενων κονδυλίων για την προμήθεια πετρελαίου.
 

Οι ανάγκες μας για πετρέλαιο, λαμβανομένων υπόψη των βεβαρημένων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή είναι μεγάλες . Χρειαζόμαστε για τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο περίπου 35 τόνους πετρέλαιο.
 

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι από τις συνδρομές των οικονομικά τακτοποιημένων μελών μας αποδίδονται στον Δήμο είκοσι ευρώ ανά μέλος.
 

Η παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου μας αναγκάζει να σταματήσουμε και την προετοιμασία των αθλητών που θα λάβουν μέρος στα καθορισμένα από την ΚΟΕ προκριματικά των Πανελληνίων Αγώνων του 2013, σε μια περίοδο που εντείνονται οι προπονήσεις λόγω και των διακοπών των Χριστουγέννων.

Κε Υπουργέ, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της ακριτικής περιοχής μας η οποία απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα θέλαμε να συνδράμετε στην προσπάθειά μας να μη διακόψει τη λειτουργία του το κολυμβητήριο, ειδάλλως θα αναγκαστούμε να αποδεχτούμε την επίσημη πρόταση του Κολυμβητικού Συλλόγου Αδριανούπολης Τουρκίας να προπονηθούν οι αθλητές μας στη γείτονα χώρα και μάλιστα δωρεάν.

Είναι λυπηρό για όλους μας να μας βοηθά μια ξένη χώρα και όχι η ίδια μας η πατρίδα.
Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε, λαμβανομένης υπ όψιν της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας , ότι δεν ζητάμε από εσάς βοήθεια αποτιμητέα σε χρήματα αλλά πετρέλαιο ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία του κολυμβητήριου.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος του ΔΣ
ΡΕΤΣΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑ


http://didymoteicho.net 

Στην Τουρκία για προπόνηση 30 παιδιά από το Σάββατο;

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το Σάββατο τα 30 παιδιά με μίνι μπας θα μεταφερθούν στην Αδριανούπολη της Τουρκίας με σκοπό να προπονηθούν σε ένα από τα κολυμβητήρια της πόλης. Το κολυμβητήριο μετά από εξάχρονη καθυστέρηση ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2010, ενώ δύο χρόνια αργότερα  η δημοτική αρχή της Ορεστιάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι το κολυμβητήριο αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι τον Απρίλιο του 2013 καθώς δεν υπάρχουν λεφτά για τη συντήρηση και τη θέρμανση.  Μόνο για την προμήθεια πετρελαίου απαιτούνται 50.000 ευρώ.

"Δεν έχω λεφτά. Προτιμώ να βάλω πετρέλαιο στα σχολεία, δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο", τονίζει στην εφημερίδα ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι το κολυμβητήριο δε κλείνει αλλά αναστέλλει τη λειτουργία του για το χειμώνα. 

http://news247.gr 


σχετικο αρθρο:εδώ

Βιομεθάνιο από οργανικά απόβλητα δίνει θέρμανση σε 56 χιλ. νοικοκυριά – “ξεκουράζει” χωματερές !!! (Video)

Θέρμανση σε περίπου 56.000 νοικοκυριά στην Κομητεία του Ντόρσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας θα παράσχει η πρώτη μεγάλη, εμπορικά εκμεταλλεύσιμη μονάδα βιομεθανίου που θα συνδεθεί με το δίκτυο στη Μεγάλη Βρετανία.

Η μονάδα αναερόβιας χώνευσης Rainbarrow Farm την οποία λειτουργεί η JV Energen αποτελεί κοινή εταιρεία (joint venture) μεταξύ αγροτών της περιοχής και του Δουκάτου της Κορνουάλης και θα παράσχει ανανεώσιμο αέριο στο χωριό Πάουντμπερρυ.

Ως πρώτη ύλη θα χρησιμοποιούνται 40.000 μετρικοί τόνοι οργανικής ύλης ετησίως για την παραγωγή βιοαερίου το οποίο θα διοχετεύεται απευθείας στο κεντρικό δίκτυο παροχής φυσικού αερίου. Την πρώτη ύλη θα παρέχουν τοπικές εταιρείες και φάρμες όπως η Dorset Cereals και η Express Potatoes.

Η μονάδα θα παράγει βιομεθάνιο το οποίο σχηματίζεται κατά την αποσύνθεση οργανικής ύλης υπό αναερόβιες συνθήκες. Το βιομεθάνιο έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αναβαθμίζεται σε καθαρό μεθάνιο και μοιάζει πολύ με το φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μη-Βρώσιμων Καλλιεργειών της Βρετανίας, η αναερόβια χώνευση μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στην ενίσχυση των εσόδων από παραγωγή ενέργειας.

Εκτός από βιοαέριο, η διαδικασία παράγει ως υποπροϊόν χωνευμένο υλικό (digestate), ένα υγρό προϊόν που περιέχει θρεπτικά συστατικά για φυτά και οργανικούς χυμούς που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα.

Παράλληλα, η αναερόβια χώνευση παρέχει μια περιβαλλοντικά φιλική επιλογή εναπόθεσης απορριμμάτων σε αγρότες και εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων περιορίζοντας τα οργανικά υπολείμματα πουν καταλήγουν στις χωματερές.

Στην περίπτωση του Rainbarrow, ο χωνευτής θα τροφοδοτείται από 24.000 μετρικούς τόνους αραποσίτου, 10.000 μετρικούς τόνους γρασιδιού, 4.000 μετρικούς τόνους υπολειμμάτων πατάτας και μικρές ποσότητες απορριμμάτων σοκολάτας και μούσλι.

Θα παράγει δε 859 κυβικά μέτρα βιοαερίου κάθε ώρα καθώς και 23.000 μετρικούς τόνους υγρού και 8.000 στερεού χωνευμένου υλικού ετησίως.
http://www.econews.gr

Για ψώνια στα Σκόπια; Έρχονται διόδια !!!

Διόδια για όσους πάνε για ψώνια στα Σκόπια, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών

Τη λειτουργία σταθμού διοδίων κοντά στον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων, με στόχο τον περιορισμό των τακτικών επισκέψεων Ελλήνων στην αγορά των Σκοπίων, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.

Σύμφωνα με τη "δημοκρατία", οι επισκέψεις των Ελλήνων στα Σκόπια έχουν αυξηθεί υπερβολικά και αυτό προκαλεί σοβαρή αιμορραγία συναλλάγματος.

Παράλληλα, στον αέρα παραμένει το σχέδιο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. 

Από το καλοκαίρι ήταν γνωστό ότι μαζί με την Εγνατία Οδό θα παραχωρηθεί και η εκμετάλλευση κάποιων εκ των κάθετων αξόνων αλλά χθες έγινε γνωστό ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο.
http://news247.gr

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Σήκωσαν Αλβανική σημαία στην Ακρόπολη !!!

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί εθνικιστές που δεν διστάζουν να σηκώσουν την Αλβανική σημαία ακόμα και στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Μετά τις αποκαλύψεις για σχέδιο ίδρυσης Αλβανικού κόμματος στην Ελλάδα με επικεφαλής τον (βαφτισιμιό του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) Οδυσσέα Τσενάι οι Αλβανοί προχωρούν ακόμα ένα βήμα, υψώνοντας την κόκκινη σημαία της Αλβανίας με φόντο τον Παρθενώνα.

Η φωτογραφία εντοπίστηκε σε σελίδα αλβανικής νεολαίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στο facebook.

Υπενθυμίζεται ότι όταν πριν λίγο καιρό, Έλληνες πολίτες επιχείρησαν να σηκώσουν τη γαλανόλευκη πάνω στην Ακρόπολη, οι φύλακες δημιούργησαν θέμα απαγορεύοντας τους να ανοίξουν οποιαδήποτε σημαία στο βράχο της Ακρόπολης.

Αλήθεια γιατί δεν αντέδρασε κάποιος φύλακας βλέποντας τους Αλβανούς να σηκώνουν τη σημαία τους;

«Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα, φώναζαν εκατοντάδες Αλβανοί μετανάστες στην Αθήνα, όταν γιόρταζαν την... επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.

Και αυτά τα συνθήματα δεν ακούγονταν στο κέντρο των Τιράνων, αλλά στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, στην καρδιά της Αθήνας.

Συνεργάτης του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Έντι Ράμα, υποσχέθηκε μάλιστα δημόσια, πως εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα και τηλεοπτικού σταθμού για τους Αλβανούς!

Οι Αλβανοί προκαλούν, οι Σκοπιανοί ονειρεύονται τη χώρα τους μέχρι τον Όλυμπο, οι Τούρκοι το Αιγαίο δικό τους. Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε αυτές τις προκλήσεις χωρίς να μιλάμε;
http://www.tnsite.gr
Παρόμοια θέματα :
Ελληνικές σημαίες στην Ακρόπολη 09-09-12 Πρωτοβουλία Πολιτών !!!

Τριστάν ντα Κούνια: Στη μέση του πουθενά !!! (Video)

Αν κάποιος θέλει να βρεθεί σε ένα μέρος όπου είναι σχεδόν απίθανο να τον εντοπίσουν και να τον ενοχλήσουν, τότε τα απομονωμένα νησιά Τριστάν ντα Κούνια είναι η ιδανική επιλογή. Ησυχία άγρια ομορφιά, σπάνια ζώα, υπέροχη φύση και απέραντο γαλάζιο συνθέτουν ένα πανέμορφο παζλ.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Τριστάν ντα Κούνια είναι μια συστάδα από απομονωμένα νησιά. Βρίσκονται στον Ατλαντικό Ωκεανό και απέχουν 3.360 χλμ. από τη Νότιο Αμερική και 2.816 χλμ. από τη Νότιο Αφρική. Είναι τα πιο απομακρυσμένα νησιά του πλανήτη. Το κύριο νησί, από το οποίο έχουν πάρει και το όνομά τους, έχει έκταση 98 τετ. χλμ. Γύρω του υπάρχουν ορισμένα ακατοίκητα νησάκια (Απρόσιτη Νήσος, Νήσος Γκαφ, Νησιά Αηδονιού, Μέση Νήσος, Νήσος Στόλτενχοφ). Ο κύριος οικισμός του είναι το Εδιμβούργο των Επτά Θαλασσών. Στην ουσία πρόκειται για έναν ηφαιστειογενή βράχο στη μέση του πουθενά.
Ανήκουν στο εξαρτημένο έδαφος του Βρετανικού υπερπόντιου εδάφους της Αγίας Ελένης, το οποίο απέχει 2.173 χλμ. προς Βορά. Πήραν τόσο τη σημαία, όσο και το εθνόσημό τους το 2002. Μέχρι τότε είχαν αυτά της Αγίας Ελένης. Το επίσημο ρητό των νήσων είναι «Η πίστη μας είναι η δύναμή μας». 

Πήραν το όνομά τους από τον Τριστάο ντα Κούνια αρχηγό της πορτογαλικής αποστολής που έφτασε στα νησιά, χωρίς να αποβιβαστεί το 1506. Ο πληθυσμός κυμαίνεται σε σταθερή βάση από 260 έως 270 άτομα. Οι περισσότεροι κάτοικοι πάσχουν από γλαύκωμα και άσθμα λόγω γάμων μεταξύ συγγενικών ατόμων. Ασχολούνται με την αλιεία, την κτηνοτροφία και τις καλλιέργειες. Το μέρος φημίζεται για τους αστακούς του.

Δραστηριότητες
Αυτό που τραβάει τους επισκέπτες (όσο δύσκολη και αν είναι η πρόσβαση στα νησιά) είναι ο μοναδικός συνδυασμός της άγριας φύσης με τα σπάνια είδη πουλιών (όπως άλμπατρος, παπαγάλοι), ερπετών (ιγκουάνα, σαύρες, φίδια), πιγκουίνων, ποντικιών που έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος και χελωνών, μεταξύ άλλων. Κάντε ορειβασία ή κατάβαση. Σε ελάχιστες περιπτώσεις επιτρέπεται το ψάρεμα, ενώ το κολύμπι και οι καταδύσεις δεν είναι ασφαλή στα περισσότερα σημεία. 
Κάντε μια βόλτα με καΐκι στα γύρω νησιά. Πάρτε μέρος σε μερικά από τα ριζωμένα στα βάθη των ετών έθιμα των κατοίκων. Τα νησιά έχουν 80 οικογένειες με μόλις οκτώ επώνυμα. Είναι τα εξής: Γκριν (Ολλανδία), Χέιγκαν (Ιρλανδία), Γκλας (Σκωτία), Ρότζερς, Πάτερσον, Σουέιν (Αγγλία), Ρεπέτο, Λαβαρέλλο (Ιταλία). Η τηλεόραση έφτασε στο νησί το 2001, Μοναδικό κανάλι που υπάρχει είναι η Υπηρεσία Προγράμματος Τηλεόρασης του Βρετανικού Στρατού από τα Νησιά Φόκλαντ.

Φαγητό, μαγαζιά
Μην ψάξετε για εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες πολυτέλειες. Υπάρχουν ένα δυο σημεία, όπου μπορείτε να γευτείτε κυρίως θαλασσινά (ψάρια, αστακούς, καραβίδες και άλλα μαλάκια). Λίγες είναι οι συνταγές με κρέας και πατάτες. Αγοράστε γραμματόσημα, καρποστάλ, νομίσματα, βιβλία, μάλλινα ρούχα και αξεσουάρ και σκαλιστά ξύλινα είδη τέχνης. 

Προσοχή μην αρρωστήσετε γιατί υπάρχει μόλις ένας γιατρός από τη Νότιο Αφρική και πέντε νοσοκόμες για όλο το νησί. Αν συμβεί κάτι πιο σοβαρό, ο ασθενής μεταφέρεται με κάποιο αλιευτικό στο Κέιπ Τάουν. Οι κάτοικοι μπορούν να κάνουν διάφορες παραγγελίες προϊόντων μέσω διαδικτύου από τη Βρετανία, αλλά αυτές συνήθως αργούν να φτάσουν.

Μετάβαση
Μην ψάχνετε για αεροδρόμιο ή κάποιο μεγάλο λιμάνι στα νησιά Τριστάν ντα Κούνια. Αν θέλετε να ταξιδέψετε εκεί, θα πρέπει να έχετε είτε δικό σας σκάφος, είτε να φτάσετε μέχρι το Κέιπ Τάουν από το οποίο αναχωρούν με περιορισμένα δρομολόγια κάποια αλιευτικά σκάφη ή τροποποιημένα πλοία. Το ταξίδι από το Table Bay Harbour του Κέιπ Τάουν στη Νότιο Αφρική, διαρκεί συνήθως έξι μέρες. Η απόσταση είναι 2.810 χλμ. ή 1.750 ναυτικά μίλια. 

Πάντως θα πρέπει να έχετε ζητήσει και λάβει ειδική άδεια για να αποβιβαστείτε στο νησί. Αυτό γίνεται μέσω αίτησης στον τοπικό Αντιπρόσωπο που συμβουλευόμενος μια «Βουλή» από οκτώ εκλεγμένα και τρία διορισμένα μέλη, αποφασίζει για όλα τα θέματα. Επίσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή του αντιτίμου για το ταξίδι. 

Όπως είναι φυσιολογικό προτεραιότητα στην αποβίβαση έχουν οι συγγενείς των κατοίκων. Οι τελευταίοι υποδέχονται με μεγάλη χαρά κάθε καράβι που φτάνει στα νησιά. Το «RMS Saint Helena» παλαιότερα είχε σύνδεση με τα νησιά, αλλά πλέον δεν ταξιδεύει εκεί. Δεν υπάρχουν τουριστικές υποδομές, παρά μόνο κάποιες κουκέτες σε καΐκια για λίγα άτομα.

Χρήσιμα τηλέφωνα
Ο κωδικός κλήσης είναι: ++290. Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τα νησιά, την άφιξη σε αυτά, την άδεια εισόδου και όλα τα σχετικά επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: http://www.tristandc.com
http://www.strange-news.gr
http://www.diakopes-ekdromes.gr

Παναθηναϊκός - Πανελευσινιακός Μπάσκετ Α1 !!! (Video)

Ήττα από τον Παναθηναϊκό με σκόρ 95-68...χτες στο ΟΑΚΑ.

Αρκετά εντυπωσιακό παιχνίδι με έναν Πανελευσινιακό ο οποίος δυσκόλεψε αρκετά τους πράσινους στο πρώτο ημίχρονο χωρίς ωστόσο να μπορέσει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και να πετύχει τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 22-14, 42-36, 71-48, 95-68

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 14 (4), Πάνκο 6, Ματσιούλις 8 (1), Άρμστρονγκ 11, Ούκιτς 3 (1), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 15, Διαμαντίδης 8 (2), Κίτσεν 11, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος 5.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος 1, Νίκου 6 (2), Παπανικολόπουλος 14 (2), Παπανικολάου 4 (1), Δημάκος, Μαγγουνής 2, Λιακόπουλος 13 (1), Δεληγιάννης 9, Καμπ 7, Τσιάκος 6, Μαντζιώρης 2, Αβραμίδης 4.
 


http://demi-zouzounews.blogspot.gr

Απίστευτες οφθαλμαπάτες που σε αφήνουν άφωνο !!!

Μερικοί τις βρίσκουν εκνευριστικές, ενώ άλλοι δεν χορταίνουν να τις βλέπουν! Οι οφθαλμαπάτες είναι κάτι που πάντα σε αφήνει μπερδεμένο και σε κάνει να αμφισβητείς την ίδια σου την όραση. 

Οι οπτικές οφθαλμαπάτες είναι ουσιαστικά εικόνες που διαφέρουν από την αντικειμενική πραγματικότητα. Αλλά πως λειτουργούν;

Βασικά, είναι παιχνίδια του μυαλού μας το οποίο προσπαθεί να βρει τον ευκολότερο τρόπο για να δει τα πράγματα. Με την πρώτη ματιά, προσπαθούμε να συσχετίσουμε την εικόνα με την πιο βασική και στενή ερμηνεία της και μόνο μετά από μερικά δευτερόλεπτα παρατήρησης καταλαβαίνουμε πως οι ξεχωριστές λεπτομέρειες μιας εικόνας δεν έχουν κάποια λογική. 


Το στοιχείο της έκπληξης είναι επίσης αυτό που εντυπωσιάζει στις λεγόμενες «φωτογραφίες τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή», όπου αρχικά βλέπουμε ένα πράγμα, το οποίο στη συνέχεια αποκωδικοποιείται στο μυαλό μας και μετατρέπεται σε κάτι άλλο.

Δείτε την παρακάτω λίστα με μερικές εκπληκτικές και αστείες οφθαλμαπάτες που… τρελαίνουν το μυαλό!

http://www.otherside.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...