Παράξενα «νεκροταφεία» αντικειμένων στον κόσμο !!!

1. Νεκροταφείο Αεροπλάνων – Αριζόνα,  ΗΠΑ 

 

Στην αεροπορική βάση  Davis-Monthan στην περιοχή Tucson στην έρημο της Arizona, βρίσκεται ένα «νεκροταφείο» παροπλισμένων αεροσκαφών, συνολικής  αξίας 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στη βάση αυτή οδηγούνται αεροσκάφη που είναι παροπλισμένα, προορίζονται για ανταλλακτικά ή περιμένουν τη σειρά τους για να επισκευαστούν και να μεταπωληθούν! Η εγκατάσταση είναι το μέγεθος των 1.300 γηπέδων ποδοσφαίρου μαζί.

 

2.  Νεκροταφείο Τρένων – Βολιβία

 

 Στη νοτιοδυτική Βολιβία μπορείτε να βρείτε ένα  γιγάντιο νεκροταφείο τρένων, γεμάτο από άδεια βαγόνια και σκελετικά υπολείμματα εγκαταλελειμμένων μηχανών ατμού. 

 Βρίσκεται στην έρημο έξω από το μικρό εμπορικό σταθμό  Uyuni, ψηλά στις Άνδεις σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 3.670 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

3. Νεκροταφείο Πλοίων – Μαυριτανία

 

Η πόλη  Nouadhibou είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαυριτανίας, και ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία πλοίων στον κόσμο.
Το φαινόμενο αυτό άρχισε στην δεκαετία του 80 μετά την ακμή του κλάδου της αλιείας στης Μαυριτανία. Επειδή το κόστος για να στείλουν για ανακύκλωση τα πλοία ήταν μεγάλο για τις εταιρείες, το να τα αφήσουν απλώς να σκουριάσουν στο λιμάνι του Nouadibou ήταν η καλύτερη λύση και οικονομικότερη φυσικά λύση..

Υπάρχουν συνολικά πάνω από 300 κουφάρια παλιών πλοίων που βρίσκονται στο Nouadibou.

 

4.  Νεκροταφείο Τανκς – Αφγανιστάν

 

Στα περίχωρα της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός  εγκαταλειμμένων Σοβιετικών  αρμάτων μάχης. Οι Σοβιετικοί τα άφησαν εκεί  μετά από την αποτυχία τους να θέσουν υπό στρατιωτική κατοχή την χώρα τη δεκαετία του 1970 και 1980.
 

Το Αφγανιστάν δεν έχει την δυνατότητα να τα ανακυκλώσει, που σημαίνει ότι το παράξενο νεκροταφείο τεθωρακισμένων θα παραμείνει εκεί που είναι για πολλά ακόμη χρόνια, για να θυμίζει στους ντόπιους  την Ρωσική εισβολή. 

http://www.dinfo.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)