«Βρείτε (μου) το ελιξίριο της ζωής» λέει στους Καζάκους επιστήμονες ο πρόεδρος της χώρας !!!

Αστάνα
Η επιστημονική έρευνα του Καζακστάν θα πρέπει να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί η «αναζωογόνηση του οργανισμού, του γονιδιώματος και της παραγωγής ανθρώπινου ιστού» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ -δίνοντας ουσιαστικά μία επιστημονικοφανή περιγραφή του... ελιξιρίου της ζωής.

Ο Ναζαρμπάγεφ μιλούσε σε ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας στην πόλη Αστάνα. Επρόκειτο για την τρίτη φορά φέτος που ο Ναζαρμπάγεφ μιλά για κάτι τέτοιο και, ίσως, όχι εντελώς άδολα.

«Δώστε μου ένα ελιξίριο ενέργειας και κυβερνώ μέχρι το 2020» είχε πει, μισο-αστειευόμενος, σε αποστολή Κορεατών προ δύο μηνών που του ευχήθηκε μακροημέρευση και παραμονή μέχρι τότε στο αξίωμα.


Όπως σχολιάζει ο βρετανικός Guardian, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο Καζάκος πρόεδρος είχε πει μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Αλμάτι ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να ερευνήσει η επιστήμη είναι «η αντιγήρανση, ή η έρευνα της επιμήκυνσης της ζωής». «Γιατί να μην αναλάβουν αυτό το έργο οι επιστήμονές μας;» είχε ρωτήσει.


Ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ είναι σήμερα 72 ετών. Ανέβηκε στον προεδρικό θώκο του Καζακστάν το 1990.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)