Την Κυριακή ο 30ος Διεθνής Κλασσικός Μαραθώνιος !!! (ΔΕΙΤΕ σε ποιους δρόμους θα διακοπεί η κυκλοφορία)

Τριάντα χρόνια συμπληρώνει εφέτος ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του ειρηνιστή και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής (11/11) στις 9 π.μ. από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αφετηρίας στον Τύμβο του Μαραθώνα, ενώ η συμμετοχή αναμένεται τεράστια.

Συνολικά θα λάβουν μέρος 26.000 δρομείς στην κλασική διαδρομή, στους λαϊκούς αγώνες των 10.000μ. και 5.000μ. και στους υπόλοιπους αγώνες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την κλασική διαδρομή θα… αποτολμήσουν 9.500 δρομείς.

Κατά τον εφετινό 30ό διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο θα εορταστούν και τρεις σημαντικές επέτειοι. Αφενός συμπληρώνονται 30 χρόνια από την καθιέρωση του Μαραθωνίου της Αθήνας στην κλασική διαδρομή (εκκίνηση: Τύμβος Μαραθώνα - τερματισμός: Παναθηναϊκό Στάδιο) ως διεθνή αγώνα. 

Επίσης, 30 χρόνια συμπληρώνονται και από την ίδρυση της AIMS (Παγκόσμια Ενωση Μαραθώνιων Δρόμων) μέλος της οποίας είναι και ο ΣΕΓΑΣ, ενώ συμπληρώνονται 100 χρόνια και από τη γέννηση του σπουδαίου βαλκανιονίκη πρωταθλητή του στίβου, μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης, δολοφονηθέντος βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η επιτυχία και της εφετινής διοργάνωσης θεωρείται δεδομένη, ενώ κρυφή προσδοκία των διοργανωτών είναι η κατάρριψη του ρεκόρ της κλασικής διαδρομής που κατέχει ο Ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με χρόνο δύο ώρες, δέκα λεπτά και 55 δευτερόλεπτα.

περισσότερα:http://www.tovima.gr

Η κυκλοφορία θα διακοπεί: εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)