“Τέλος” ο South Stream για την Ελλάδα λόγω μικρών καταναλώσεων !!!

Ακόμη μια ήττα στην επονομαζόμενη διπλωματία των αγωγών πρόσθεσε στο παθητικό της η χώρα μας μετά την ακύρωση κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Αυτή τη φορά, ήρθε η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom να βάλει τέλος στα σχέδια κατασκευής του ελληνικού σκέλους του αγωγού South Stream.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, η ρωσική εταιρεία αποφάσισε να μην προχωρήσει την κατασκευή του νότιου διαδρόμου του South Stream που θα διερχόταν από την Ελλάδα με προορισμό τη νότια Ιταλία εξαιτίας των χαμηλών καταναλώσεων στις περιοχές αυτές, της τάξης των 8-10 δισ. κυβικών τον χρόνο.
Έτσι, η Ελλάδα θα προμηθεύεται επιπλέον ποσότητες ρωσικού αερίου μέσω των υφιστάμενων διασυνδέσεων με τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Στον South Stream συμμετέχουν η ιταλική ΕΝΙ (20%), η γαλλική EDF (15%) και η γερμανική Wintershall (15%) για το υποθαλάσσιο σκέλος του, ενώ στο χερσαίο τμήμα του οι εθνικές εταιρείες των χωρών από τις οποίες διέρχεται, (Βουλγαρία, Σερβία, Σλοβενία, Ουγγαρία), με τις οποίες η Gazprom έχει συστήσει μικτές τοπικές επιχειρήσεις.

Ο επικεφαλής του προγράμματος Λεοντίντ Τσουγκούνοφ διαχώρισε την ακύρωση του νοτίου τμήματος του South Stream από το ενδιαφέρον της Gazprom για τη ΔΕΠΑ.

http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)