Ογκίστ Ροντέν: 172α γενέθλια και η Google αφιερώνει !!! (video)

Σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, ο διάσημος Γάλλος γλύπτης Ογκίστ Ροντέν, τιμάται από την Google με ένα doodle που περιέχει ένα από τα πιο διάσημα έργα του γλύπτη: "Ο στοχαστής".


Το δεύτερο "o" της Google έχει αντικατασταθεί από το χάλκινο γλυπτό του "ο στοχαστής", το οποίο απεικονίζει έναν άνδρα σκεπτόμενο, ένα γλυπτό που γενικά χρησιμοποιείται  ως σύμβολο της φιλοσοφίας.


Στα χρώματα των υπόλοιπων γραμμάτων της Google είναι μόνο το μπλε και το μαύρο.


 

Ο γλύπτης που γεννήθηκε στις  12 Νοεμβρίου 1840, Ογκίστ Ροντέν,  Auguste Rodin, είναι γνωστός ως ο "πατέρας"  της σύγχρονης γλυπτικής.

Πολλά από τα διάσημα γλυπτά του έχουν τιμηθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Αρνήθηκε να αγνοήσει τις ανθρώπινες αδυναμίες και τις περιέγραψε όσο καλύτερα μπόρεσε στην τέχνη του, με ρεαλισμό και δύναμη. Περιέγραψε επίσης και την ερωτική αδυναμία, με πάθος κι ομορφιά.

Τα έργα του «Ο στοχαστής» (1880) και «Το φιλί» (1886) είναι δύο από τα πιο διάσημα δημιουργήματα του Ροντέν.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Ροντέν είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες και στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού ένα τμήμα αφιερώνεται αποκλειστικά σε έργα του. 

Παράλληλα ο ίδιος συνεχίζει να εργάζεται και είτε επεξεργάζεται παλαιότερες δημιουργίες του είτε ολοκληρώνει άλλα μακρόχρονα σχέδια. Εικάζεται πως την περίοδο αυτή ο Ροντέν διαθέτει μερικές δεκάδες βοηθών προκειμένου να αντεπεξέλθει στην πληθώρα των παραγγελιών που αναλαμβάνει.

Παντρεύτηκε τη διά βίου σύντροφό του, Rose Beuret, λίγες εβδομάδες πριν από το θάνατό του. Πέθανε σε ηλικία 77 ετών στις 17 του Νοέμβρη του 1917.

http://www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)