Ηλεία: 29 τόνοι τοξικών ουσιών στο αεροδρόμιο Επιταλίου !!!

Δεκάδες βαρέλια με ληγμένα τοξικά φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στη δακοκτονία, βρίσκονται στοιβαγμένα έξω από αποθήκη στο αεροδρόμιο Επιταλίου. 

Στα βαρέλια αυτά, πολλά εκ των οποίων έχουν διαβρωθεί και τρυπήσει, έχει πρόσβαση ο καθένας, καθώς η περίφραξη του χώρου έχει υποχωρήσει και υπάρχουν στο σημείο ξεκάθαρες ενδείξεις πως αποτελεί πέρασμα, ακόμα και για κοπάδια αιγοπροβάτων. 

Εκείνο που προκαλεί ακόμα περισσότερο είναι το ότι ο Ελληνας πολίτης θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 82.000 για την απομάκρυνση και καταστροφή των συγκεκριμένων φυτοφαρμάκων που κατά κύριο λόγω χρησιμοποιούνται στη δακοκτονία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδα, που θα διενεργηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 10 το πρωί, αναζητείται ο ανάδοχος που θα απομακρύνει 23.300 λίτρα, ληγμένα ακατάλληλα προς χρήση φυτοφάρμακα βάρους 29 τόνων περίπου. 

Όπως αναφέρει η προκήρυξη τα φυτοφάρμακα αυτά εντάσσονται στην κατηγορία «Αγροχημικά Απόβλητα, που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες». 
 
Τα βαρέλα που βρίσκονται πίσω από την αποθήκη για τη δακοκτονία στην άκρη των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Επιταλίου, αναγράφουν πάνω τους ημερομηνία παραγωγής 2009 και 2010. Η διαδικασία αυτή θα κοστίσει 82.000 ευρώ σε εποχές που η κρίση σαρώνει τα πάντα.
 
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)