Κυνηγώντας ρινόκερους στη Ν. Αφρική !!! (Video)

«Γροθιά στο στομάχι» είναι οι εικόνες από ερασιτεχνική κάμερα που δείχνουν λαθροθήρες να κυνηγούν ρινόκερους σε προστατευόμενη ζώνη στη Ν. Αφρική.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο οκτώ ρινόκεροι σκοτώθηκαν σε μια μόνο επιδρομή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 579 μόνο το 2012 (αριθμός ρεκόρ), την ίδια στιγμή που παρουσιάζεται αύξηση των χρημάτων που προσφέρονται για το κέρας του συγκεκριμένου ζώου στη μαύρη αγορά χωρών κυρίως της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στην Βρετανίας να απευθύνει έκκληση για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των ρινόκερων.

«Έφαγε» 40 χρόνια για λαθροθηρία
Στις αρχές Νοεμβρίου δικαστήριο στη Ν. Αφρική καταδίκασε σε 40 χρόνια φυλάκιση έναν άνδρα από την Ταϊλάνδη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράνομη εμπορία κεράτων, προερχόμενων από ρινόκερους. Ο Chumlong Lemtongthai καταδικάστηκε για την οργάνωση εγκληματικής ομάδας, η οποία προμήθευε τη μαύρη αγορά της Ασίας με κέρατα ρινόκερου.

Εκτιμάται πως αν η λαθροθηρία συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, οι ρινόκεροι ενδέχεται να αφανιστούν από τη Ν. Αφρική μέχρι το 2015.

Συνολικά, 222 άνθρωποι έχουν συλληφθεί εντός των γεωγραφικών ορίων της αφρικανικής χώρας μέσα στο 2012, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να προστατεύσει το συγκεκριμένο είδος, το οποίο φαίνεται πως για ορισμένους αξίζει περισσότερα νεκρό... 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας
http://www.ecofinder.gr
Chumlong Lemtongthai: ο επικεφαλής ενός διεθνούς κυκλώματος που διακινούσε παράνομα κέρατα ρινόκερου, έχει καταδικαστεί σε 40 έτη φυλάκιση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)