Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σχολή γάμου στην Αλεξανδρούπολη !!!

Σχολή γάμου ιδρύει η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης σε μια προσπάθεια ενημέρωσης, συζήτησης και διαφωτισμού σε θέματα γάμου και διακονίας παιδιών.

Οι συνάξεις ξεκινούν την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα και θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στο Ανθίμειο Κέντρο δίπλα στην Αγία Κυριακή.

Η όλη μορφή, το περιεχόμενο και το θεματολόγιο αυτών των συναντήσεων θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά είναι χρέος μας να το προχωρήσουμε, τόνισε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, ο οποίος τόνισε ότι ο γάμος σήμερα αντιμετωπίζεται με προχειρότητα. Η σχολή απευθύνεται σε ηλικίες από 18 έως 50 ετών.
http://www.alexandroupoli.net/

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα !!!

Το βόρειο σέλας έρχεται στην Eλλάδα. Για την ακρίβεια ξανάρχεται σε δύο χρόνια για να βάψει κατακόκκινο τον ουρανό στα βόρεια της χώρας. Tο φαινόμενο εκτιμάται ότι θα είναι πολύ εντυπωσιακό και θα διαρκέσει αρκετές ώρες, σε μέρα που θα γίνει αργότερα γνωστή.
H επίδραση του ήλιου στη Γη, ειδικά μετά την αύξηση της δραστηριότητάς του, είναι το αντικείμενο διεθνούς συνεδρίου που ξεκίνησε προχθές στην Kέρκυρα, με τη συμμετοχή 200 επιστημόνων από την Aμερική, την Eυρώπη και την Kίνα.
«Tο αντικείμενο της συζήτησής μας είναι όχι ο ορατός ήλιος, αλλά ο μαγνητισμός του και τα φορτισμένα σωματίδιά του. Γνωρίζουμε ότι σταδιακά η δραστηριότητά του αυξάνεται, καθώς είναι ένα αστέρι που δεν βρίσκεται πάντα στην ίδια κατάσταση, είναι ας πούμε κυκλοθυμικό», είπε στο «Eθνος» ο διευθυντής του Iνστιτούτου Διαστημικών Eφαρμογών και Tηλεσκόπησης του Εθνικού Aστεροσκοπείου Aθηνών, Γιάννης Δαγκλής.
O ήλιος έχει... νεύρα και αυτά δεν θα περάσουν εύκολα, λένε οι ειδικοί. Κάθε 11 χρόνια βρίσκεται στο ζενίθ του... εκνευρισμού του, και εκσφενδονίζει στο διάστημα μέρος της μάζας του, δηλαδή μεγάλα ηλιακά νέφη, μαζί με μαγνητική μάζα.
«Aν η Γη δεν είχε τον δικό της μαγνητισμό η κατάσταση θα ήταν πιο δύσκολη. O δικός της μαγνητισμός όμως τη θωρακίζει και κατά κανόνα την προστατεύει αποτελεσματικά από τα ηλιακά νέφη», σημείωσε ο κ. Δαγκλής.
Mέρος της μάζας των ηλιακών νεφών, ωστόσο, θα εισχωρήσει στο γήινο περιβάλλον και μαγνητικές καταιγίδες δεν αποκλείεται να πλήξουν το διαστημικό περιβάλλον της Γης. Tο πρώτο και σημαντικό πρόβλημα θα δημιουργηθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα των δορυφόρων. Tο αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια σύντομη δυσλειτουργία έως απώλεια δορυφόρων, όπως συνέβη τον περασμένο Aπρίλιο, όταν ο Galaxy 15 χτυπήθηκε από ηλιακή καταιγίδα και έχασε τον... δρόμο του.
«H μέθοδος πρόγνωσης των ηλιακών καταιγίδων έχει χρονικό ορίζοντα μόλις μερικών ωρών και δεν θεωρείται 100% ασφαλής. H προστασία λοιπόν από αυτές τις καταιγίδες δεν είναι παρά να ναρκώσουμε τους δορυφόρους, να κλείσουμε δηλαδή τα ηλεκτρονικά τους συστήματα, κάτι που όμως έχει πολύ μεγάλο κόστος και οι εταιρείες το αποφεύγουν», μας είπε ο κ. Δαγκλής.
Eνα δεύτερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι στην ηλεκτροδότηση και το πιο ακραίο επεισόδιο σημειώθηκε το 1989, όταν το Kεμπέκ του Kαναδά βυθίστηκε στο σκοτάδι για 9 ολόκληρες ώρες. Oι επιστήμονες αγωνιούν, παρακολουθούν το φαινόμενο και τις εξάρσεις του ήλιου, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Στην Kέρκυρα θα συζητήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο ήλιος, τη συχνότητα των εξάρσεών του και το τι αναμένεται το 2013 όταν θα βρίσκεται σε... νευρική κρίση.
Το φαινόμενο
Ορατό κυρίως στη Β. Ελλάδα
Στην Eλλάδα δεν αποκλείεται να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, όχι όμως τόσο σοβαρά, λόγω του γεωγραφικού πλάτους της χώρας μας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το βόρειο σέλας. Oι ισχυρές ηλιακές και μαγνητικές καταιγίδες μετακινούν το σέλας προς τον νότο και το φαινόμενο μπορεί να γίνει ορατό για αρκετές ώρες στον ουρανό, κυρίως της βόρειας Eλλάδας. «Λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας, αλλά και των ιδιοτήτων του μαγνητικού πεδίου, το βόρειο σέλας θα βάψει κόκκινο τον ουρανό και θα στέλνει εντυπωσιακές εικόνες σε όλο τον κόσμο», μας είπε ο κ. Δαγκλής.
http://www.e-go.gr

Ο ιδιοκτήτης της Segway σκοτώθηκε οδηγώντας Segway !!!

Ο Jimi Heselden, ιδιοκτήτης της εταιρείας Segway, η οποία κατασκευάζει τα γνωστά δίκυκλα για εύκολη μετακίνηση στην πόλη, σκοτώθηκε ύστερα από πτώση σε γκρεμό και ενώ οδηγούσε ένα από τα Segway της εταιρείας του!
Ο 62χρονος πολυεκατομμυριούχος έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του που λειτουργεί με γυροσκόπιο για να κρατιέται σε ισορροπία, έπεσε από γκρεμό στην περιοχή Boston Spa του North Yorkshire της Μ. Βρετανίας περίπου στις 11:40 τοπική ώρα της περασμένης Κυριακής, όπως είπε στην αστυνομία ένας αυτόπτης μάρτυρας. 



http://www.realdes.eu

Eurocopter X3 !!!

Ένα νέο αεροσκάφος από την Eurocopter το Χ3, που θυμίζει διασταύρωση ελικοπτέρου με αεροπλάνο.
Το νέο αεροσκάφος συνδυάζει την κάθετη απογείωση και προσγείωση, ενώ είναι σε θέση να πετά με ταχύτητα 400χλμ/ώρα, ταχύτερα από οποιοδήποτε συμβατικό ελικόπτερο.
Ένα ευρύ φάσμα χρήσεων προβλέπεται για το Χ3, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αποστάσεων έρευνας και διάσωσης, καθήκοντα φύλαξης των ακτών, για στρατιωτικές αποστολές, τη μεταφορά στρατευμάτων κλπ...

http://www.eurocopter.com
Ελληνική απόδοση: zouzounews

Νέα κονσόλα Nintendo 3DS !!!

Νέα κονσόλα με τρισδιάστατη εικόνα έρχεται από την Nintendo και αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του  2011 στην Ιαπωνική αγορά, ενώ σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία ένα μήνα αργότερα.
Η νέα κονσόλα θα διαθέτει δύο οθόνες, εκ των οποίων η μια θα εκπέμπει τρισδιάστατη εικόνα, χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών.
Η τιμή της θα είναι στα (220 ευρώ) για την Ιαπωνία, ενώ για τις υπόλοιπες αγορές δεν έχει οριστεί ακόμη τιμή.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ "Ιωάννης Καποδίστριας"

Σαν σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας, από τους Γεώργιο και Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη.
Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία. 

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού !!!

Σήμερα 27η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι, Ιστορικοί Τόποι, Μουσεία και μεμονωμένα Μνημεία του Κράτους, θα είναι ανοικτά και η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη.

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσφέρει δωρεάν ποδήλατα Στους μαθητές γυμνασίου-λυκείου της πόλης !!!

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, διοργανώνει σειρά κληρώσεων για τη διανομή 210 δωρεάν ποδηλάτων στα γυμνάσια και λύκεια της πόλης.
Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώνεται με την υποστήριξη του ΟΤΕ (Μέγας Χορηγός), της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, καθώς και των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης (Χορηγοί), που ανέλαβαν το κόστος της προμήθειας των ποδηλάτων.
Η πρώτη φάση των κληρώσεων θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 27 έως και τη Τετάρτη 29 Σεπτεμβριου, σε συνεργασία με όλα ανεξαιρέτως τα γυμνάσια και λύκεια της Αλεξανδρούπολης. Στο διάστημα αυτό, κάθε σχολείο θα κληρώνει ένα συγκεκριμένο αριθμό ποδηλάτων.
Μέσω των σχολικών κληρώσεων, θα διανεμηθούν συνολικά 210 ποδήλατα, τα οποία θα παραδοθούν στους νικητές των κληρώσεων την Κυριακή 3 Οκτώβρη και ώρα 11.00, κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στην Πλατεία του Φάρου.

http://tomadakis.blogspot.com/2010/09/blog-post_2766.html

ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ !!!

http://www.votegreece.gr/archives/4731
ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, που δείχνει τον ίδιο προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου, να παρουσιάζει με καμάρι στις 17-5-2009, τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ως Υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία, ένα χρόνο μετά και ενώ διατελεί και Αντινομάρχης Ροδόπης, στις 22-9-2010, κατεβαίνει σαν υποψήφια Τουρκάλα Δήμαρχος Κομοτηνής, για την «Τουρκική» Μειονότητα, με την υποστήριξη των μηχανισμών της Άγκυρας και των ανθρώπων του Προξενείου, έχοντας πλάι της τον Ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, τον Πρόεδρο των αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων» Δασκάλων Θράκης και τον Πρόεδρο του νεκραναστημένου Κόμματος BED του Σαδικ, Μουσταφά Αλή Τσαούς!!!Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ήταν προσωπική επιλογή του ίδιου του νυν Πρωθυπουργού, που εκτίθεται ανεπανόρθωτα μετά την «αυτομόληση»

Η αντινομάρχης της Κομοτηνής που εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ μιλάει για Τούρκικη μειονότητα. Άκουσα καλά !!!

http://www.votegreece.gr/archives/4731

ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ.................

Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο η στο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να αναπαστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό η ένα γράμμα στο κάτω μέρος η ακόμη και στο πάνω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5 και το γράμμα από το Α εως το Ε στα λατινικά. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3 η C, δηλαδή γάλα που έχει ανά-παστεριωθεί 3 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 και σε γράμμα D η E γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 – 5 η D -E. Αν έχει τον αριθμό 1 – A σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 – D σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού η στο πάνω μέρος του. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5 η D -E, ούτε ακόμα και με 3 – C, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.
σκέψου το MILKO που όλοι γνωρίζουμε ότι φτιαχνόταν από γάλατα που έχουν λήξει και έχουν επιστρέψει πίσω στο εργοστάσιο πόσες φορές έχουν αναπαστεριωθεί (από 5 και πάνω !!!!!) ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟ !!!!

www.votegreece.gr

Σαν σήμερα !!!

26 Σεπτεμβρίου 1905: Ο νεαρός φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

 www.sansimera.gr

Η διαστολή του χρόνου επιβεβαιώνεται !!!

Η διαστολή του χρόνου, το φαινόμενο που προέβλεψε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν στις θεωρίες της σχετικότητας, συμβαίνει σε κάθε δραστηριότητα του ανθρώπου, όπως όταν οδηγεί ένα ποδήλατο ή ανεβαίνει σκάλες. Το φαινόμενο αυτό κατ' αρχάς έχει ως βάση το γεγονός πως ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα ή πιο αργά, αναλόγως της ταχύτητας και της βαρύτητας που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή.
“Με τα εξαιρετικής ακρίβειας ρολόγια που διαθέτουμε, αποδείξαμε κάνοντας ένα ή δύο βήματα πάνω σε ύψωμα, ότι μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα της διαστολής του χρόνου”, υποστήριξε ο Τζέιμς Τσου, ένας εκ των επιστημόνων που διεξήγαγαν την έρευνα του National Institutes of Standards and Technology, την οποία και δημοσίευσαν στο περιοδικό Science.

Βέβαια, αν και η διαστολή συμβαίνει ακόμα και στις πιο απειροελάχιστες διαφορές στην ταχύτητα ή το υψόμετρο, οι άνθρωποι δεν πρόκειται να καταλάβουν τίποτα.

Η διαστολή του χρόνου περιγράφηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν το 1905 αλλά δεν μπορούσε να αποδειχθεί για πολλά χρόνια.

Το 1971, διεξήχθη ένα πείραμα, όπου οι επιστήμονες γέμισαν έναν εμπορικό σκάφος με ατομικά ρολόγια, το οποίο πέταξε γύρω από τη γη. Όταν το σκάφος προσγειώθηκε, η ώρα στα ρολόγια του αεροσκάφους ήταν τελείως διαφορετική με αυτή των ρολογιών που βρίσκονταν στο έδαφος.

Τα καινούρια πειράματα όμως χρησιμοποίησαν πιο “κοσμικές” μεθόδους και πιο ακριβή ρολόγια.

Για την ακρίβεια, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ιόνια αλουμινίου που ενεργούν σαν επιπλέον δείκτες, χτυπώντας μεταξύ δύο ενεργειακών επιπέδων εκατομμύρια των δισεκατομμυρίων φορών το δευτερόλεπτο.

Στο πρώτο πείραμα, οι επιστήμονες δοκίμασαν τα δύο ρολόγια με το ένα να βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω σε ύψος , προκειμένου να μετρήσουν την επίδραση της βαρύτητας στη ροή του χρόνου.

Στο δεύτερο πείραμα, επειδή δεν μπορούσαν να στείλουν τα ρολόγια γύρω από τη Γη, οι επιστήμονες έθεσαν σε πιο γρήγορο ρυθμό την ταλάντευση του ιόντος του ενός ρολογιού, μερικά μέτρα το δευτερόλεπτο πιο γρήγορα δηλαδή, για να εξετάσουν την επίδραση της ταχύτητας στο χρόνο.

Και στα δύο πειράματα, ο χρόνος κύλησε διαφορετικά. Η ώρα κύλησε γρηγορότερα στο ρολόι που βρισκόταν στο ψηλότερο επίπεδο, ενώ στο ρολόι όπου η ταλάντευση ήταν γρηγορότερη, ο χρόνος κύλησε πιο αργά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν δυο άνθρωποι ζούσαν ακριβώς στην ίδια υψομετρική διαφορά 30 εκατοστών για 79 χρόνια, ο ένας θα ζούσε 83 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου περισσότερο!


http://www.cosmo.gr/SciTech/USA/289909.html

1 GB: 20 χρόνια πριν και σήμερα…!!!

Για να χωρέσουν 1 GB πληροφορίας πριν από 20 χρόνια ήθελαν αυτόν τον τεράστιο σκληρό δίσκο. Σήμερα μόνο αυτή την μικρή SD. Ευτυχώς που δεν υπήρχαν σκληροί δίσκοι με 1 TB εκείνη την εποχή !!!

http://endiaferonta.com/?p=16410

Το τσιγάρο ξανάρχεται ?

 Την επανεξέταση του μέτρου για την απαγόρευση του καπνίσματος φαίνεται πως μελετά το υπουργείο υγείας, πριν καν κλείσει ένας μήνας από την εφαρμογή του.

Οι επιχειρηματίες τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Υγείας, σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να επανεξετάσει το μέτρο, μετά τις πιέσεις καταστηματαρχών που επικαλούνται την κρίση.


www.zougla.gr

STEP UP 3 !!!!




Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Βιο- Bug: Το αυτοκίνητο που κινείται με ανθρώπινα απόβλητα !!!

Το VW NEW BEETLE (Σκαραβαίος) έχει μετατραπεί από μια ομάδα Βρετανών μηχανικών για να κινείται με μεθάνιο,το οποίο προέρχεται από την επεξεργασία ανθρώπινων λυμάτων.

Η ιδέα ανήκει στη βρετανική εταιρεία Geneco, η οποία ειδικεύεται στον τομέα της ανακύκλωσης και σύμφωνα μ' αυτή, τα απόβλητα από τουαλέτες 70 νοικοκυριών, αρκούν για να εξασφαλίσει ενέργεια το Bio-Bug και να καλύψει περίπου 15.000 χιλιόμετρα.
Η εταιρεία Greenful Company έκανε την μετατροπή του Νew Βeetle.
Ο δίλιτρος κινητήρας μεθανίου επαρκεί για να αγγίξει η τελική ταχύτητα του Bio-Bug, τα 183χλμ.
Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην οδήγηση του πράσινου Σκαραβαίου σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας, σύμφωνα με την εταιρεία.
Το αυτοκίνητο για να ξεκινήσει χρησιμοποιεί βενζίνη και μετά από λίγα χιλιόμετρα ,όταν η θερμοκρασία του κινητήρα φτάσει σε κανονικά επίπεδα, αυτόματα αλλάζει η παροχή καυσίμου, από βενζίνη σε μεθάνιο.
http://www.telegraph.co.uk

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μιχάλης Χατζηγιάννης "Να γυρίσεις πίσω"



Ύποπτο e-mail !!!

Μεγάλη προσοχή στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο !!!
Εάν σας έρθει mail που να γράφει: Ethnocash card frozen!
Από:
Με το παρακάτω κείμενο:
"Αγαπητοί πελάτες,

Τα αρχεία μας δείχνουν ότι η σύνδεση του λογαριασμού σας έχει παγώσει λόγω της ακόλουθους λόγους.

Είσοδος σε δίκη με ανακριβείς πληροφορίες.

Ελλιπής ή ελλείποντα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Σας προτρέπουμε να αποκαταστήσει την Εθνική Τράπεζα σε απευθείας σύνδεση λογαριασμού αμέσως να αποτρέψει το κλείσιμο του λογαριασμού σας.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να αποκατασταθεί η Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό:" http://www.......


Αγνοήστε το και απευθυνθείτε στην τράπεζα.
Η συμβουλή της συγκεκριμένης τράπεζας είναι να αποφεύγουμε το πάτημα του συνδέσμου.

Επικίνδυνο το Wi-F i για τα παιδιά !!!

Η διαρκής έκθεσή μας στην ισχυρή ακτινοβολία του Wi-Fi ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξημένο κίνδυνο αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά τα οποία είναι ακόμη πιο ευάλωτα στην ακτινοβολία, καθώς ο εγκέφαλος και το νευρικό τους σύστημα βρίσκεται υπό ανάπτυξη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Άλμπανι στη Νέα Υόρκη κ. Ντέιβιντ Κάρπεντερ, ο κίνδυνος από την ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα υψηλός.

«Βάσει επιστημονικών στοιχείων, πολλοί ειδικοί δημόσιας υγείας πιστεύουν ότι πολύ πιθανόν σε λίγα χρόνια να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα κύμα καρκίνων που θα είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης χρήσης των κινητών τηλεφώνων, των ασύρματων συσκευών και της έκθεσής μας σε τεχνολογία Wi-Fi», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Γερμανούς ειδικούς στη Βαυαρία οι οποίοι ανέλυσαν τα παράπονα για ενοχλήσεις 356 ατόμων που εκτίθονταν επί χρόνια σε ακτινοβολίες, προέκυψε ότι τα παλλόμενα σήματα υψηλής συχνότητας προκαλούσαν προβλήματα ύπνου, ρινορραγίες, απώλεια ακοής, καταθλιπτικές τάσεις, διαταραχές μνήμης και ναυτία.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που σε μια χώρα όπως η Γερμανία, η οποία κατά τα άλλα είναι τόσο προηγμένη τεχνολογικά, δεν έχει αγκαλιάσει με τόση θέρμη την τεχνολογία Wi-Fi, περιορίζοντας την εξάπλωσή της.

Δείτε το βίντεο
British military expert, Barrie Trower, tells us why wireless computers, cell phones, cordless phones and other microwave radiation devices are NOT safe for children. Share with everyone you know and I have blogged a lot about this issue at:

http://korkos.blogspot.com/2010/09/wi-f-i.html#more

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ !!!


24  Σεπτεμβρίου 1948:
στην Ιαπωνία, το Τεχνικό Ινστιτούτο Ερευνών που είχε ιδρύσει ο μηχανικός Χόντα Σοϊτσίρο μετονομάζεται επισήμως σε Honda Motor Company και μετατρέπεται στην γνωστή πια και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής μοτοσικλετών παγκοσμίως. 


 news.ert.gr


Εξωτικό ξενοδοχείο !!!

Το ξενοδοχείο Costa Verde έχει δημιουργηθεί στην άτρακτο ενός Boeing 727 και βρίσκεται στο Manuel Antonio της Κόστα Ρίκα.
Αποτελείται απο μία σουίτα πλήρως εξοπλισμένη, με δύο υπνοδωμάτια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και βεράντα με θέα στον ωκεανό!
Η ιδέα αυτή πραγματοποιήθηκε με την μεταφορά της ατράκτου σε κομμάτια απο ένα νεκροταφείο αεροπλάνων. Τα κομμάτια αυτά αρχικά συντηρήθηκαν και έπειτα συναρμολογήθηκαν αποτελώντας τον κορμό του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο αυτό πλέον διαθέτει την πιο αποκλειστική σουίτα στην Κόστα Ρίκα.
  

perierga.gr

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο !!!

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, που θα περιέχει μακροπρόθεσμα 341 ανεμογεννήτριες. Το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκεται ανοιχτά του Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία.
Το πάρκο, που βρίσκεται ανοιχτά της περιοχής του Θάνετ και κατασκευάστηκε από τον σουηδικό δημόσιο ενεργειακό όμιλο Vattenfall, έχει σήμερα 100 ανεμογεννήτριες που επαρκούν για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος για 240.000 νοικοκυριά. Ο αριθμός των ανεμογεννητριών του θα αυξηθεί σε 341 εντός τεσσάρων ετών.

Η συνολική παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βρετανία φτάνει τα πέντε γιγαβάτ, δηλαδή αρκεί για την κάλυψη του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται στη Σκωτία.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 250 αιολικά πάρκα στη Βρετανία, γύρω στα δώδεκα από τα οποία είναι θαλάσσια, που έχουν συνολικά σχεδόν 3.000 ανεμογεννήτριες.

Το πάρκο του Θάνετ στοίχισε 918 εκατ. ευρώ και χρειάστηκε δύο χρόνια εργασίας για να γίνει.
www.newsbeast.gr

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα νέο μολύβι !!!

Υγρό μολύβι. Ένα νέο μολύβι θα βγει στην αγορά. Πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό, καθώς είναι το πρώτο μολύβι σε υγρή μορφή. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα στυλό με μελάνι από μολύβι! 

Έτσι λοιπόν θα μπορείτε να γράφετε όπως με ένα στυλό αλλά θα μπορείτε να σβήνετε ότι γράφετε με μία γόμα, όπως ακριβώς κάνατε με το μολύβι.
Οι δημιουργοί του υπόσχονται ότι θα αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούσατε τα κλασσικά μολύβια. 
http://endiaferonta.com/?p=15625

Μία λάθος ρύθμιση στο Facebook είχε ως αποτέλεσμα αντί για 15 καλεσμένους να έχει 21.000 !!!!

Ένα κοριτσάκι 15 χρονών από την Αγγλία θέλοντας να γιορτάσει τα γενέθλιά της αποφάσισε να καλέσει τους φίλους της σε πάρτι που θα έκανε σπίτι μέσω πρόσκλησης από το Facebook.

Έτσι η 15χρονη δημιούργησε ένα event στο Facebook κι έστειλε προσκλήσεις σε 15 φίλους της στο Facebook, όμως δεν έκανε σωστές ρυθμίσεις κι έτσι αντί να ορίσει το event ως ιδιωτικό (private), άφησε την προεπιλεγμένη ρύθμιση του δημόσιου γεγονότος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πάρτι γενεθλίων να είναι ορατό απ' όλο τον κόσμο και να έχουν "αποδεχτεί" την πρόσκληση πάνω από 21.000 άτομα.

Τελικά το event διεγράφη από το Facebook, όμως εμφανίστηκε μετά από λίγη ώρα άλλο ένα το οποίο έκανε λόγο για πάρτι στην ίδια διεύθυνση και το οποίο δε δημιουργήθηκε από τη 15χρονη.

Μετά από αυτό ειδοποιήθηκε και η αστυνομία για να μην υπάρξουν απρόοπτα ενώ τέλος το γεγονός αυτό δίνει δίκιο σε όσους υποστηρίζουν οτι οι ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook είναι αρκετά πολύπλοκες.

www.newsit.gr

Έρχεται το αεροπλάνο που ... το φοράς & πετάς !!!

Έτοιμοι προς αποβίβαση! Το προσωπικό αεροπλάνο - στολή που το φοράς και πετάς, είναι γεγονός ! Ένα ατομικό πρωτότυπο προϊόν, δημιουργία της εταιρίας Martin Aircraft Company από τη Νέα Ζηλανδία, που ήρθε για να καταπλήξει τα πλήθη.
 Ο δημιουργός του, Glenn Martin, παρουσίασε για πρώτη φορά το πνευματικό του παιδί τον περασμένο Ιούλιο αλλά οι πρώτες δοκιμές είχαν συνοδευτεί από μικροατυχήματα, τα οποία οδήγησαν τους σχεδιαστές σε βελτιώσεις της συσκευής.
Σήμερα, το προσωπικό jet, είναι πανέτοιμο και ήδη η διαφημιστική καμπάνια για την προωθησή του, ξεκινά! Η συσκευή αποτελείται από δυο έλικες με δύναμη 200 ίππων και ζυγίζει περιπου 115 κιλά. Για να "πετάξεις" μαζί της δεν είναι απαραίτητο το δίπλωμα πιλότου αφού αρκούν μόνο λίγα μαθήματα, λιγότερα από όσα για να βγάλει κάποιος δίπλωμα οδήγησης! Έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ταξίδι 30 μιλίων με μέγιστη ταχύτητα 60 μίλια ανά ώρα με τη πλήρη δύναμη καυσίμων και φτάνει στα 2.400 μέτρα.
Ο διευθύνων σύμβουλος Richard Lauder επισημαίνει στο δελτίο τύπου ότι πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο, με τη σωστή χρήση από τις ομάδες του στρατού και των λοιπών σωμάτων, θα εξυπηρετεί σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Παράλληλα το προσωπικό jet, προσφέρει τη δυνατότητα προσωπικής πλοήγησης που πέρα από χόμπυ και εξερεύνηση, ίσως να δώσει και τη λύση στο ... κυκλοφοριακό πρόβλημα των μεγαλουπόλεων!

Για να διαπιστώσει κάποιος εάν τα αποτελέσματα είναι επιθυμητά, μπορεί να κάνει ένα προσωπικό test... fly! Το μόνο που έχει να κάνει ένας επίδοξος αγοραστής είναι να το φορέσει και να πετάξει σαν άλλος... Ίκαρος. Όσο για το κόστος: μεταξύ 60 και 80 χιλιάδων ευρώ!!

Δείτε στο βίντεο την πρώτη επίδειξη του προϊόντος!

          
www.bno.gr

Το... "αμαρτωλό" μυστικό των γαλανομάτηδων !!!

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα του Δανού γενετιστή Hans Eiberg, τα άτομα που διαθέτουν μπλε μάτια έχουν έναν ενιαίο, κοινό πρόγονο. Συνεπώς είναι όλοι συγγενείς μεταξύ τους!
  Το μπλε χρώμα των ματιών οφείλεται σε γενετική μετάλλαξη η οποία παρατηρήθηκε περίπου 6.000 με 10.000 χρόνια πριν. Δηλαδή πριν από τότε, δεν υπήρχαν τέτοιου είδους χρώματα."Αρχικά όλοι είχαμε καστανά μάτια", δηλώνει ο καθηγητής από το τμήμα Κυτταρικής και Μοριακής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Συγγενείς όλοι οι γαλανομάτηδες!
Η μετάλλαξη είναι συγκεκριμένη. Οι άνθρωποι που διαθέτουν το υπέροχο μπλέ χρώμα , έχουν την ίδια ακριβώς γενετική παραλλαγή σε αντίθεση με εκείνους που διαθέτουν καστανά ή πράσινα.Ο Hans Eiberg δήλωσε: "Από αυτή τη σοβαρή παρατήρηση διαπιστώσαμε οι γαλανoμάτηδες όλου του πλανήτη έχουν την ίδια ακολουθία DNA που συνδέετεαι με τη παραγωγή μελανίνης. Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όλοι αυτοί οι μπλέ οφθαλμοί των ατόμων προέρχονται από έναν κοινό, ενιαίο απόγονο. Έχουν κληρονομήσει όλοι τον ίδιο "διακόπτη" στο ίδιο σημείο του γενετικού κώδικα. Αυτή λοιπόν η αλλαγή με κάποιο τρόπο εξαπλώθηκε σε πολλά μέρη του κόσμου με αποτέλεσμα να είναι συγγενείς εν αγνοία..." συμπληρώνει ο υπεύθυνος της έρευνας.

Πεντάωρη στάση εργασίας στον ΟΣΕ από τις 11 το πρωί !!!

Αθήνα
Με πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί, που έχουν κηρύξει οι μηχανοδηγοί και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών  κατά του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ΟΣΕ.
Τις ώρες της στάσης δεν θα κινηθεί καμιά αμαξοστοιχία και δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού θα ματαιωθούν. Επίσης, δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του Μετρό από Δουκ.Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231060224

Δωρεάν διάθεση ποδηλάτων ξεκινά το Τραμ !!!

Δωρεάν ποδήλατα και κράνη θα διαθέτει το τραμ στην κεντρική είσοδο της Μαρίνας Φλοίσβου, απέναντι από τη στάση τραμ «ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ».
Τα ποδήλατα θα διατίθενται από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 16:00 έως τις 19:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως 15:00 μέχρι τις 31Οκτωβρίου. Η διάθεσή τους θα είναι δίωρη και οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να επιδείξουν μόνο ένα ακυρωμένο ενιαίο εισιτήριο της ίδιας ημέρας και να καταθέσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης.
Το πιλοτικό πρόγραμμα «τραμ - ποδήλατο, παράλληλες διαδρομές» εντάσσεται στις ενέργειες που πραγματοποιούν φορείς και οργανισμοί για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης. 
www.enet.gr

Αύριο η "3η Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση"

Τα εγκαίνια της 3ης Φθινοπωρινής Ανθοκομικής Έκθεσης θα πραγματοποιήσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ξεπαπαδάκος την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στην Πλατεία Κοτζιά.
 
O Δήμος Αθηναίων και ο Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αττικής συνδιοργανώνουν την 3η Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση στην Πλατεία Κοτζιά από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2010.
 
Στην έκθεση, που θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ, οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία λουλουδιών και φυτών, που παράγονται στην Ελλάδα, σε προσιτές τιμές, αλλά και να ενημερωθούν από τους Έλληνες παραγωγούς για όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που αφορούν τη φύτευση και τη συντήρηση των φυτών. 
www.cityofathens.gr
 

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιό ένστικτο θα υπερισχύσει της μητέρας ή του κυνηγού ?

Στο ζωολογικό κήπο της Καλιφόρνιας μια μητέρα τίγρη δεν μπορούσε να αντέξει τον θάνατο των 3 παιδιών της.Όταν οι κτηνίατροι έβλεπαν την κατάθλιψη της τίγρη να απειλεί την υγεία της, κατέληξαν σε μια απόφαση! Βρήκαν 5 ορφανά γουρουνάκια και τύλιξαν γύρω τους δέρμα τίγρη. Δείτε τελικά αν υπερίσχυσε το μητρικό ένστικτο, ή αν τελικά τα γουρουνάκια έγιναν άλλο ένα γεύμα για την τίγρη... 

ΠΗΓΗ:www.angelz.gr

ΜΝΗΜΗ ΕΛΕΦΑΝΤΑ !!!

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΡΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ !!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...........

 

Σχολικό λεωφορείο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα καθίσματα !!!














Και κάπου αλλού................................




 Σχολικά λεωφορεία.....

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ !!!


Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο ξεκίνησε πρώτη φορά στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

www.sansimera.gr



Το Πέρασμα του Δία με φόντο...!!!

CHEM-
                                                                -TRAILS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...