Η αλήθεια για την φωτιά στο δάσος Λευκίμης !!!

Μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκαλυφθεί τα πραγματικά αίτια της φωτιάς που ξέσπασε στην Λευκίμη Έβρου στις 16 Σεπτεμβρίου, και έκαψε 150 στρέμματα δασικής έκτασης.
Ακόμα και οι υπεύθυνοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης δεν αποκάλυψαν την πραγματική αιτία της πυρκαγιάς θέλοντας να καλύψουν(;) τους υπεύθυνους. Η δικαιολογία δε που είπαν ήταν πως πεταμένα γυαλιά ανέβασαν μεγάλη θερμοκρασία και έτσι τα ξερά χόρτα πήραν φωτιά!

Η πραγματική αιτία που προκάλεσε την εν λόγω πυρκαγιά ήταν οι βολές αρμάτων που έκανε η 12η ΕΜΑ στα πλαίσια βολών που είχε ορίσει η 31η Μ/Κ Ταξιαρχία, στο πεδίο βολής αρμάτων Λευκίμης. Μάλιστα και η έκθεση της Πυροσβεστικής αναφέρει ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο του πεδίου βολής Λευκίμης.

Τώρα με ποιο σκεπτικό ο ταξίαρχος και ο διοικητής της μονάδας αποφάσισαν να διεξαχθούν βολές αρμάτων σε καλοκαιρινή περίοδο, σε μια περιοχή με πολλά ξερά κλαδιά δίπλα στο προστατευόμενο δάσος Λευκίμης - Δαδιάς και μάλιστα σε μέρα που στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι, παραμένει άγνωστο...»

Την ανοησία και την απερισκεψία πλήρωσαν οι στρατιώτες και τα στελέχη της 12ης ΕΜΑ και άλλων μονάδων που πήραν μέρος στο έργο της κατάσβεσης, ενώ κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο, καθώς και πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα από όλη την Θράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι για την καταστροφή του δάσους το μόνο που έκαναν ήταν να απειλούν στελέχη και φαντάρους πως αν διαρρεύσει έστω και το παραμικρό για τα αίτια της πυρκαγιάς θα τιμωρηθούν!!!
http://alexpolisonline.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)