Το... "αμαρτωλό" μυστικό των γαλανομάτηδων !!!

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα του Δανού γενετιστή Hans Eiberg, τα άτομα που διαθέτουν μπλε μάτια έχουν έναν ενιαίο, κοινό πρόγονο. Συνεπώς είναι όλοι συγγενείς μεταξύ τους!
  Το μπλε χρώμα των ματιών οφείλεται σε γενετική μετάλλαξη η οποία παρατηρήθηκε περίπου 6.000 με 10.000 χρόνια πριν. Δηλαδή πριν από τότε, δεν υπήρχαν τέτοιου είδους χρώματα."Αρχικά όλοι είχαμε καστανά μάτια", δηλώνει ο καθηγητής από το τμήμα Κυτταρικής και Μοριακής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Συγγενείς όλοι οι γαλανομάτηδες!
Η μετάλλαξη είναι συγκεκριμένη. Οι άνθρωποι που διαθέτουν το υπέροχο μπλέ χρώμα , έχουν την ίδια ακριβώς γενετική παραλλαγή σε αντίθεση με εκείνους που διαθέτουν καστανά ή πράσινα.Ο Hans Eiberg δήλωσε: "Από αυτή τη σοβαρή παρατήρηση διαπιστώσαμε οι γαλανoμάτηδες όλου του πλανήτη έχουν την ίδια ακολουθία DNA που συνδέετεαι με τη παραγωγή μελανίνης. Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όλοι αυτοί οι μπλέ οφθαλμοί των ατόμων προέρχονται από έναν κοινό, ενιαίο απόγονο. Έχουν κληρονομήσει όλοι τον ίδιο "διακόπτη" στο ίδιο σημείο του γενετικού κώδικα. Αυτή λοιπόν η αλλαγή με κάποιο τρόπο εξαπλώθηκε σε πολλά μέρη του κόσμου με αποτέλεσμα να είναι συγγενείς εν αγνοία..." συμπληρώνει ο υπεύθυνος της έρευνας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)