Ασύρματη φόρτιση συσκευών !!!

Οι ερευνητές της Nokia αναπτύσσουν αυτό τον καιρό μια νέα τεχνολογία, η οποία φιλοδοξεί να απαλλάξει στο μέλλον τους κατόχους κινητών τηλεφώνων από καλώδια και φορτιστές. Το project έχει ως στόχο την αξιοποίηση των ραδιοκυμάτων που βρίσκονται στο περιβάλλον και τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε ηλεκτρική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει ένα κινητό τηλέφωνο.

 Η νέα τεχνολογία αξιοποιεί τα φορτία που βρίσκονται στο Wi-Fi, του τηλεφωνικούς πυλώνες, τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, μετατρέποντάς τα σε ενέργεια που μπορεί να αποθηκευτεί στη μπαταρία των κινητών. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ένα κινητό απαιτεί περίπου 50 milliwatts και τα έως τώρα πειράματα έχουν φτάσει στα 5 milliwatts. Έτσι, θα χρειαστούν ακόμη 3 έως 4 χρόνια μέχρι να δούμε στην πράξη τη νέα τεχνολογία.
http://www.e-pcmag.gr
Δε λέω σε όλους μας αρέσει η τεχνολογία, αλλά δεν βγήκε κάποιος υπεύθυνος να μας πει ,το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, μέσα απ' αυτό το σύμπλεγμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίον, που όσο πάει και πολλαπλασιάζεται.
Τα σχολεία, οι πλατείες, τα δημόσια κτήρια και όχι μόνο έχουν γεμίσει με κεραίες.
Οι Δήμοι έχουν βαλθεί πάση θυσία να μας εκσυγχρονίσουν. 
Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ενδεχόμενο βιολογικών βλαβών.
Μόνο ξέρουν να κρύβονται πίσω από κάτι γενικόλογους και ακαταλαβίστικους νόμους, όσον αφορά για την καταλληλότητα των παραπάνω τεχνολογιών.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!!!
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)