Nέο είδος σοκολάτας !!!

Νέα είδη σοκολάτας αναμένεται να προκύψουν μετά την αποκρυπτογράφηση του DNA του κακαόδεντρου που ολοκληρώθηκε σήμερα από το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, την εταιρεία πληροφορικής IBM και τη σοκολατοβιομηχανία Mars.
Μέχρι σήμερα ερευνητές και γεωπόνοι έπρεπε να «μαντεύουν» ποια χαρακτηριστικά θα έδινε στη σοκολάτα η διασταύρωση διαφορετικών ποικιλιών κακαόδεντρου.
Η ανάλυση της γενετικής πληροφορίας θα τους επιτρέπει πλέον να γνωρίζουν άμεσα τα αποτελέσματα τουλάχιστον των παραδοσιακών διασταυρώσεων, αφού η σοκολατοβιομηχανία Mars, η εταιρεία πληροφορικής IBM και το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ολοκλήρωσαν τον προσδιορισμό της γενετικής αλληλουχίας του κακαόδεντρου.
Ο στόχος των ειδικών είναι η αύξηση της παραγωγής και η δημιουργία ανθεκτικότερων ποικιλιών, ενώ δεν αποκλείεται και η δημιουργία νέων ειδών κακαόδεντρου, από όπου θα προκύψουν νέα είδη καφέ, σοκολάτας.
Το προσχέδιο του γονιδιώματος που παρουσιάστηκε σήμερα αφορά την ποικιλία κακαόδεντρου «Ματίνα 1-6», η οποία αντιστοιχεί στο 99% της παγκόσμιας παραγωγής κακάο, το 70% παράγεται στη δυτική Αφρική.
Η αλληλουχία, που θα είναι διαθέσιμη σε όλους μέσω του διαδικτύου, θα «επιτρέψει ταχύτερες και ακριβέστερες παραδοσιακές διασταυρώσεις» εξήγησε στο Reuters ο Χάουαρντ-Γιάνα Σαπίρο, στέλεχος στο τμήμα βοτανικής και έρευνας της Mars.
Η IBM συνέβαλε στην προσπάθεια με το λογισμικό της και τον υπερυπολογιστή «Blue Gene», έναν από τους ταχύτερους του κόσμου.
«Η συνεργασία με τη Mars και την Υπηρεσία Ερευνών του υπουργείου Γεωργίας αξιοποιεί την δεκαετή εμπειρία της IBΜ στην υπολογιστική βιολογία, καθώς και την ισχύ του υπερυπολογιστή Blue Gene» δήλωσε ο Αζέι Ροιγιούρου του Κέντρου Υπολογιστικής Βιολογίας της IBM.
Όπως εξήγησε ο υπερυπολογιστής συναρμολόγησε τα επιμέρους τμήματα του γονιδιώματος για να δημιουργήσει έναν λεπτομερή γενετικό χάρτη του κακαόδεντρου.
 πηγή: www.tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)