Γενετικά τροποποιημένος Σολομός !!!

Οι Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Ποτών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο εκτρεφόμενος γενετικά τροποποιημένος Σολωμός φέρει την αντίστοιχη διατροφική αξία με τον άγριο Σολομό του Ατλαντικού.
 Ο σολομός «AquAdvantage», δημιούργημα της αμερικανικής εταιρείας AquaBounty Technologies, είναι ένας σολομός του Ατλαντικού (Salmo salar) στον οποίο έχει εισαχθεί ένα γονίδιο από διαφορετικό είδος σολομού, το σολομό Σινούκ ( Oncorhynchus tshawytscha).To γονίδιο επιτρέπει στο ψάρι να παράγει μια αναπτυξιακή ορμόνη που του χαρίζει δύο φορές ταχύτερη ανάπτυξη.Κατά τα άλλα, ο σολομός AquAdvantage είναι «πανομοιότυπος με άλλους σολομούς του Ατλαντικού», υποστηρίζει η εταιρεία.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι εκτροφείς , ενώ πριν χρειαζόταν 3 χρόνια για να πετύχουν το επιθυμητό μέγεθος-βάρος τώρα αυτό επιτυγχάνεται μέσα σε 15-16 μήνες.
Εάν εγκριθεί θα πρόκειται για το πρώτο γενετικά τροποποιημένο (ΓΤ) ζώο που θα εγκριθεί για ανθρώπινη κατανάλωση.
Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για μια ανακάλυψη που θα βοηθήσει στην προστασία των συνεχώς μειούμενων ιχθυαποθεμάτων και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του υποσιτισμού.
Ο ΓΤ σολομός, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Aqua Bounty, Ελιοτ Εντις, είναι στείρος, επομένως δεν έχει τη δυνατότητα να αναπαραχθεί.
Κατά συνέπεια, τέτοιους είδους μεταλλάξεις μπορεί να διαταράξουν σοβαρά την ισορροπία του είδους και πιθανόν να σημάνουν την αρχή του τέλους για τον σολομό του Ατλαντικού, επισημαίνουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.
www.diagnovet.gr-www.ellinikanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)