Ηλιακή έκρηξη !!!

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. Η ΝΑSΑ έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες από τις βίαιες εκρήξεις που έγιναν την περασμένη Τετάρτη στον Ηλιο. Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι εκρήξεις προκάλεσαν την εκτίναξη στο Διάστημα γιγαντιαίων ποσοτήτων πλάσματος. 
 Τέτοιες εκρήξεις προκαλούν συνήθως τη δημιουργία των λεγόμενων ηλιακών καταιγίδων οι οποίες όταν πλησιάζουν τη Γη προκαλούν δυσλειτουργίες στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους αλλά ακόμη και στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εκρήξεις των τελευταίων 24ώρων λόγω της θέσης όπου εκδηλώθηκαν δεν πρόκειται αυτή τη φορά να δημιουργήσουν τέτοια προβλήματα. 
Τις εκρήξεις κατέγραψε το «Solar Dynamics Οbservatory», ένας προηγμένος διαστημικός μετεωρολογικός σταθμός που εκτοξεύτηκε πριν από λίγους μήνες με αποκλειστική αποστολή την παρατήρηση του Ηλιου. Το SDΟ μπορεί να παρατηρεί τον Ηλιο στη μεγαλύτερη λεπτομέρεια που έχει επιτευχθεί ως σήμερα, επιτρέποντας έτσι στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις πολύπλοκες συνθήκες που επικρατούν στο μητρικό μας άστρο. Βασικός στόχος είναι η κατανόηση των καιρικών συνθηκών του Ηλιου, ώστε να μπορέσουν οι επιστήμονες να προβλέπουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τον «διαστημικό καιρό» και ειδικότερα τη δημιουργία των ηλιακών καταιγίδων. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)