Γιατί το YouTube ετοιμάζεται να μπλοκάρει δημοφιλείς καλλιτέχνες !!!

Κόντρα για τη νέα μουσική υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις

Στα χαρακώματα βρίσκονται YouTube και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες για τη μουσική χωρίς διαφημίσεις… Μετά από παράπονα που δέχθηκε το YouTube από εκατομμύρια χρήστες, η Google αποφάσισε να «χοντρύνει» το παιχνίδι και να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία στο πλαίσιο της οποίας οι χρήστες θα πληρώνουν συνδρομή για να παρακολουθήσουν μουσικά βίντεο χωρίς διαφημίσεις.

Αυτό όμως σημαίνει κακά μαντάτα για τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Και αυτό για το YouTube ενδέχεται να «μπλοκάρει» τα μουσικά βίντεο καλλιτεχνών όπως η Adele, οι Arctic Monkeys και οι Radiohead, επειδή δεν έχουν υπογράψει συμφωνίες με τους νέους όρους με τη δημοφιλή ιστοσελίδα.

Ήδη, οι τρεις μεγάλες δισκογραφικές, Universal, Sony και Warner, έχουν έρθει σε συμφωνία με το YouTube, για τους νέους όρους της νέας μουσικής συνδρομητικής υπηρεσίας, όρους που όμως πολλά ανεξάρτητα labels χαρακτηρίζουν ως πολύ κακούς.

Σύμφωνα μάλιστα με το BBC, ο κιθαρίστας των Radiohead Εντ Ο΄ Μπράιαν κατηγόρησε τη Google ότι προσπαθεί να εξαναγκάσει στην αποδοχή χαμηλών αμοιβών.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η νέα υπηρεσία θα βοηθήσει τους τραγουδιστές να βγάζουν περισσότερα χρήματα από το site του YouTube, κάτι που συμμερίζεται η πλειονότητα των καλλιτεχνών.

Το YouTube αναμένεται να αρχίσει τις δοκιμές της νέας υπηρεσίας μέσα σε μερικές ημέρες, και μόνο μέσα στη Google σε πρώτη φάση.

http://techit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)