Στον Honinbo Shusaku αφιερωμένο το doodle της Google !!! (video)

O Honinbo Shusaku γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1829 και παρ' ότι ήταν πολύ σύντομη η ζωή του (έζησε μόλις 33 χρόνια) έγινε ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών του παιχνιδιού Go.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι με ασπρόμαυρα πούλια (στη βασική του εκδοχή), που παίζουν μετά μανίας περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην ανατολική Ασία.

Το παιχνίδι Go, αν και παίζεται με πολύ απλούς κανόνες, θεωρείται ένα από τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, και έλκει τις ρίζες του από την αρχαία Κίνα.

Παίζεται με λευκά και μαύρα πιόνια σε μία βάση που αποτελείται από 19x19 τετράγωνα.


Ξεκίνησε από την Κίνα (γνωστό σαν Ουέι-Τσι, Weiqi) και υπήρξε για μεγάλες περιόδους το παιχνίδι των αριστοκρατών.

Οι δυο παίκτες, άσπρος και μαύρος, προσθέτουν εναλλάξ πέτρες στο γκόμπαν (ταμπλό), περικυκλώνοντας περιοχή, φυλακίζοντας πέτρες του αντιπάλου και προστατεύοντας τις δικές τους πέτρες.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Πώς παίζεται το Go του Honinbo Shusaku 

Ο Shusaku θεωρείται ακόμη και σήμερα αήττητος, μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τον συναγωνιστεί.

Ήταν τόση η αγάπη του για το παιχνίδι, ήδη από πολύ μικρή ηλικία που εγκατέλειψε το πατρικό του σπίτι για να σπουδάσει την τέχνη της στρατηγικής σε ένα από τα φημισμένα κολέγια της εποχής.

Το 1862 σε ηλικία μόλις 33 ετών πέθανε εξαιτίας μιας επιδημίας χολέρας.

Το όνομά του έδωσε και σε μία τεχνική του παιχνιδιού, την επονομαζόμενη Shusaku fuseki, τεχνική που αφορά το παίξιμο με τα μαύρα πιόνια και αποτελούσε την πιο γνωστή τεχνική έως τα μέσα σχεδόν του 20ου αιώνα.

Η Google με το σημερινό της λογότυπο τιμά την 185η επέτειο της γέννησης του.


http://www.news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)