Αράχνες που τρώνε… ψάρια !!! (Video)

Οκτώ είδη μπορούν και περπατούν πάνω στο νερό και κολυμπούν.

Οι αράχνες είναι σαρκοφάγες, ως γνωστό. Το 2009 ανακαλύφθηκε ένα είδος τους που τρέφεται με φυτά. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν οκτώ, από τα 109 είδη-οικογένειες αραχνών ανά τον κόσμο, τα οποία τρώνε… ψάρια! Κι όμως είναι αληθινό.
Για να καταλάβετε τα συγκεκριμένα είδη αποκαλούνται «νερό-αράχνες», καθώς έχουν την ικανότητα «να βουτούν στο νερό, να περπατάνε στην επιφάνεια του και να κολυμπούν», αναφέρει έκθεση του πανεπιστημίου της Βασιλείας «Μάρτιν Νάιφέλερ» και εκείνου της δυτικής Αυστραλίας «Μπράντλει Πούσει», σύμφωνα με τον Guardian. Παράλληλα τονίζεται ότι αυτά (τα είδη) είναι που πιάνουν και σκοτώνουν ψάρια.
Στήνουν ενέδρα και περιμένουν υπομονετικά στην άκρη της υδάτινης επιφάνειας και επιτίθενται στο ψάρι, τσιμπώντας το και χορηγώντας του φονική δόση δηλητηρίου και μετά το τρώνε. Όπως έχει αναφερθεί το μεγαλύτερο ψάρι που έχει πιάσει αράχνη έχει εννέα εκατοστά μήκος (!), με το περιστατικό να αναφέρεται στο Σίδνεϊ. Πάντως, οι περισσότερες επιθέσεις έχουν γίνει στη βόρεια Αμερική, 45 τον αριθμό, ενώ 12 έχουν γίνει στην Αυστραλία.
Δείτε το βίντεο...


Η μελέτη που έγινε εξέτασε 89 επιθέσεις αραχνών σε ψάρια, κάποιες από τις οποίες δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά. «Η τάση που έχουν αυτές οι αράχνες να τρέφονται με ψάρια και η σημασία αυτού στην τροφική αλυσίδα, είναι κάτι που μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο».
newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)