Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες απειλές της ανθρωπότητας: Τι φοβούνται οι επιστήμονες !!!

Οι άνθρωποι ανέκαθεν ασχολούνταν με θεωρίες και σενάρια καταστροφής και εξέφραζαν φόβους για ενδεχόμενη καταστροφή και εξαφάνιση της ανθρωπότητας. Για πρώτη φορά, οι ερευνητές συγκεντρώνουν τα 5 μεγαλύτερα σενάρια καταστροφής που έχουν συζητηθεί ανα τους αιώνες.

Όπως αναφέρει σε σχετική μελέτη ο ερευνητής Ανταμ Σαντμπεργκ από το Ινστιτούτο μέλλοντος της ανθρωπότητας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες απειλές εξάλειψης του είδους μας που έχουν εκφραστεί τα τελευταία χρόνια

1. Πυρηνικός πόλεμος
Αν και έχουν μόνο δύο καταγραμμένες επιθέσεις με πυρηνικά όπλα μέχρι τώρα, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι ένα απίθανο σενάριο. Ένας πλήρους κλίμακας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων θα σκοτώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων άμεσα ή από τις παρενέργειες της καταστροφής. Η πραγματική απειλή ωστόσο είναι ο πυρηνικός χειμώνας, δηλαδή μία κάλυψη στη στρατόσφαιρα που θα προκαλέσει πολυετή ψύξη και ξηρασία του πλανήτη.

2. Βιοτεχνολογική Πανδημία
Ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πανδημίες έχουν σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από ό,τι οι πόλεμοι. Ωστόσο, οι φυσικές πανδημίες είναι απίθανο να είναι υπαρξιακή απειλή: υπάρχουν συνήθως κάποια άτομα ανθεκτικά στο παθογόνο, και οι απόγονοι των επιζώντων θα είναι πιο ανθεκτικοί. Δυστυχώς όμως η επιστήμη μπορεί να εξελίξει και τις ασθένειες. Ένα από τα πιο διάσημα παραδείγματα είναι το πώς η εισαγωγή επιπλέον γονιδίων στο μικρόβιο της mousepox – ένα είδος ευλογιάς σε ποντίκια- έκανε την ασθένεια πολύ πιο θανατηφόρα επιτρέποντάς της να μολύνει ακόμα και εμβολιασμένα άτομα. Πρόσφατες μελέτες για τη γρίπη των πτηνών έχει αποδείξει ότι η μεταδοτικότητα της νόσου μπορεί να ενισχυθεί σκόπιμα, ωστόσο οι περισσότερες εργασίες σε βιολογικά όπλα έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις που ψάχνουν για κάτι ελεγχόμενο, επειδή ο αφανισμός της ανθρωπότητας σίγουρα δεν είναι στρατιωτικά χρήσιμο.

3. Υπερ-νοημοσύνη
Η αύξηση στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και ο συντονισμός της ομάδας είναι ο λόγος που αφήσαμε πίσω μας τους πιθήκους. Το να είσαι έξυπνος είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για τους ανθρώπους και τις οργανώσεις κι έτσι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση τρόπων για τη βελτίωση της ατομικής και συλλογικής νοημοσύνης μας: από αναβολικά μέχρι λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης. Το πρόβλημα είναι ότι τα ευφυή όντα θα μπορούν να επιτύχουν ευκολότερα τους στόχους τους, αλλά αν οι στόχοι είναι καταστροφικοί για την ανθρωπότητα αυτό θα είναι σίγουρα ένα πρόβλημα

4. Νανοτεχνολογία
Η νανοτεχνολογία είναι ο έλεγχος πάνω στην ύλη με ατομική ή μοριακή ακρίβεια. Αυτό από μόνο του δεν είναι επικίνδυνο - αντ 'αυτού, θα ήταν πολύ καλά νέα για τις περισσότερες εφαρμογές.
Το πρόβλημα είναι ότι, όπως η βιοτεχνολογία, η αύξηση της δύναμης αυξάνει επίσης τις δυνατότητες για παραβιάσεις που είναι δύσκολο να αντικρούσει κανείς. Ο πιο προφανής κίνδυνος είναι η φθηνή κατασκευή όπλων, όπου κάθε κυβέρνηση θα μπορούσε να «εκτυπώσει» τον δικό της στρατιωτικό εξοπλισμό εντελώς ανεξέλεγκτα.
5. Άγνωστο
Η πιο ανησυχητική θεωρία για την ανθρωπότητα είναι η περίπτωση να υπάρχει κάτι εκεί έξω που είναι πολύ πιο θανατηφόρο, και δεν έχουμε καμία ιδέα γι 'αυτό επειδή δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμα. Η σιωπή στον ουρανό μπορεί να είναι απόδειξη για αυτό. Μήπως η απουσία των εξωγήινων δείχνει ότι η ευφυής ζωή τείνει να εξαφανιστεί;
iefimerida

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)