Τα δέντρα τραγουδούν! Η εφεύρεση ενός Γερμανού που «έβαλε» την καρυδιά και την οξιά να παίξουν μουσική !!! (βίντεο & ήχος)

Ο Bartholomäus Traubeck, γεννήθηκε στο Μόναχο το 1987
mixanitouxronou
Κάθε δέντρο έχει αυξητικούς δακτυλίους και μπορεί να μετατραπεί σε δίσκο μουσικής! Η ιδέα ανήκει στον Αυστριακό Bartholomäus Traubeck που προχώρησε στη δημιουργία ενός τέτοιου δίσκου. Ακούστε τον ήχο που βγάζουν διάφορα δέντρα, καθώς δεν έχουν όλα τους ίδιους αυξητικούς δακτυλίους.

Ο καλλιτέχνης αναλύει οπτικά τους δακτυλίους κάθε δέντρου με τη βοήθεια μιας φωτογραφικής μηχανής και εξάγει τα δεδομένα την ώρα που ο κορμός περιστρέφεται, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους δίσκους βινυλίου. Δέντρα όπως δρυς, σφενδάμη, καρυδιά και οξιά αναλύονται ηλεκτρονικά και δημιουργείται μια βάση δεδομένων. Στη συνέχεια τα στοιχεία εξάγονται μουσικά σε πιάνο.



Όπως εξηγεί, το μόνο δέντρο που φάνηκε να μη συνεργάζεται ήταν το έλατο, επειδή μεγαλώνει πολύ γρήγορα και επομένως έχει μεγάλα κενά μεταξύ των δακτυλίων του. Ο δίσκος ονομάζεται Years και όπως λέει ο δημιουργός του, είναι εμπνευσμένος από το «Songs from the Wood» των Jethro Tull, που υποτίθεται ότι μοιάζει με την μουσική που «παίζει» η καρυδιά.
  
Ακούστε ή κατεβάστε τις μουσικές εδώ
mixanitouxronou

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)