Έλληνες μαθητές νίκησαν σε διαγωνισμό του CERN !!!

Δωδεκαμελής ομάδα του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής με επικεφαλής τον φυσικό Ανδρέα Βαλαδάκη κατάφερε να αναδειχθεί πρώτη μαζί με την ομάδα του Ολλανδικού Κολλεγίου Ντομίνικους, στον διεθνή σχολικό διαγωνισμό «A beamline for School» υπό την αιγίδα του CERN. 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σχεδόν 300 ομάδες μαθητών λυκείου, μεταξύ των οποίων 19 από την Ελλάδα. Σε αυτόν εισηγήθηκαν την πραγματοποίηση συγκεκριμένου πειράματος και οι δύο νικήτριες ομάδες που επιλέχθηκαν θα φιλοξενηθούν μετά το καλοκαίρι στο CERN.

Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν το πείραμά τους στον βοηθητικό επιταχυντή SPS (Super Proton Synchrotron), μήκους επτά χιλιομέτρων.


Η ελληνική νικητήρια ομάδα ονομάζεται «Σύντροφοι του Οδυσσέα». Η εν λόγω ομάδα πρότεινε τη μελέτη της διάσπασης των φορτισμένων πιονίων, μίας κατηγορίας μεσονίων, σωματιδίων που περιέχουν ένα κουάρκ και ένα αντικαουάρκ, με στόχο να ερευνήσουν την ασθενή πυρηνική δύναμη, μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις στη φύση.

Σε λιγότερες από 1.000 λέξεις, κάθε εισήγηση έπρεπε να εξηγεί γιατί οι μαθητές ήθελαν να πάνε στο CERN, τι περίμεναν να αποκομίσουν από την εμπειρία τους και πώς σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τη δέσμη των σωματιδίων για το πείραμά τους. Επίσης, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα σύντομο ψυχαγωγικό βίντεο με τα βασικά σημεία της πρότασής τους.


http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)