Πάρτι εργένηδων σκόνταψε σε απολίθωμα παχύδερμου !!!

Απολίθωμα στεγομαστόδοντα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian. Η ανακάλυψη στο μπάτσελορ πάρτι ίσως είναι εξίσου εντυπωσιακή.  
Αλμπουκέρκι, Νιου Μέξικο
Θα μπορούσε άνετα να αποτελεί μια από τις σκηνές της πολύ πετυχημένης σειράς ταινιών «Hangover» όπου τα πάρτι εργένηδων τεσσάρων φίλων εξελίσσονται με εντελώς απρόβλεπτο τρόπο. Μια παρέα φίλων αποφάσισε να πάει με πεζοπορία στο μπάτσελορ πάρτι ενός μέλους της παρέας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σκόνταψαν πάνω σε ένα χαυλιόδοντα που εξείχε από το έδαφος. Όπως αποδείχτηκε ο χαυλιόδοντας ανήκε σε ένα στεγομαστόδοντα. Ένα πρόγονο των σημερινών ελεφάντων που ζούσε πριν από περίπου τρία εκ. έτη.
Καθοδόν προς το μπάτσελορ πάρτι η παρέα μετατράπηκε σε παλαιοντολόγους κάνοντας μια εντυπωσιακή ανακάλυψη
Η παρέα πραγματοποιώντας την πεζοπορία προς την περιοχή που θα γινόταν το πάρτι αποφάσισε να διασχίσει το Πολιτειακό Πάρκο Elephant Butte Lake στο Νέο Μεξικό. Σε κάποιο σημείο του πάρκου έπεσαν πάνω στον χαυλιόδοντα. Δεν προσπέρασαν το εύρημα ούτε ειδοποίησαν κάποια αρμόδια Αρχή αλλά αποφάσισαν να μετατραπούν οι ίδιοι σε παλαιοντολόγους και άρχισαν να κάνουν μόνοι τους την ανασκαφή, κάτι που πιθανότατα θα έκαναν και οι πρωταγωνιστές της ταινίας.

Σκάβοντας ανακάλυψαν αρχικά άλλο ένα χαυλιόδοντα, στη συνέχεια μια οδοντοστοιχία και τελικά ολόκληρο το κρανίο του ζώου. Αρχικά τα μέλη της παρέας πίστεψαν ότι είχαν ανακαλύψει ένα μαμούθ αλλά για να βεβαιωθούν κάλεσαν ένα φίλο τους που είχε εργαστεί στο παρελθόν σε μουσείο για να τους πει τη γνώμη τους. Όταν και εκείνος δεν μπορούσε να πει τι ήταν αυτό που είχαν ανακαλύψει αποφάσισαν να καλέσουν τον Γκάρι Μόργκαν, παλαιοντολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Επιστήμης του Νέου Μεξικού για να πάρουν απαντήσεις.
Το ζώο
Όπως διαπιστώθηκε τελικά το εύρημα ήταν ένας στεγομαστόδοντας, ένα προϊστορικό είδος της οικογένειας των προβοσκιδοτών. Ο στεγομαστόδοντας ζούσε πολύ πριν κάνουν την εμφάνιση τους τα μαμούθ. Ανατομικά έμοιαζε πολύ με τους σημερινούς ελέφαντες. Έφθανε σε ύψος τα τρία μέτρα και ζύγιζε περίπου έξι τόνους. Διέθετε ένα ζευγάρι εντυπωσιακών χαυλιοδόντων το μήκος των οποίων έφθανε τα 3.5 μέτρα. 

«Πρόκειται για το καλύτερο εύρημα στεγομαστόδοντα που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα» αναφέρει ο Γκάρι Μόργκαν. «Είναι καταπληκτικό! Επιστήμονες με διδακτορικά και σημαντικοί ερευνητές μπορεί να μην καταφέρουν ποτέ να κάνουν μια τέτοια ανακάλυψη. Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί» δήλωσε ένας από την παρέα που έκανε την ανακάλυψη.
http://news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)