Ψάρι - ρομπότ θα ελέγχει την ποιότητα του θαλασσινού νερού στο λιμάνι του Πειραιά !!!

Ένα ρομποτικό ψάρι, μήκους 110 εκατοστών και βάρους 50 κιλών, που με τους αισθητήρες που διαθέτει θα κάνει συνεχείς μετρήσεις διαφόρων χημικών δεικτών του θαλάσσιου ύδατος στο λιμάνι του Πειραιά εγκαθιστά ο ΟΛΠ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SUPPORT, για ελέγχους της ποιότητας του θαλασσινού νερό.

Το σύστημα αυτό, που κινείται είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, με ηχητικά κύματα και GPS, μεταδίδει πληροφορίες και εικόνες στις τέσσερις οθόνες του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. 
Ο Οργανισμός στο λιμάνι του Πειραιά έχει εγκαταστήσει επίσης μονάδες ελέγχου του αέρα, της ανακύκλωσης, του ελέγχου του θαλάσσιου ύδατος, του συστήματος καθαρισμού χερσαίων χώρων, αλλά και συστήματα καθαρισμού μέσω συμβάσεων παραχώρησης για τα λύματα και τα απόβλητα των μηχανών των πλοίων, φωτοβολταϊκά πάρκα και άλλα. 

Επίσης, ο Οργανισμός, έχει προκηρύξει ήδη έργο για την αναβάθμιση του τεχνητού φωτισμού του λιμανιού, των κτιρίων και των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και των 20 υποσταθμών Μέσης Τάσης. 

Δαπανά περίπου 2.200.000 ευρώ για περιβαλλοντικά προγράμματα, έχει πιστοποιηθεί με ISO 14001 και διαθέτει ειδική υπηρεσιακή μονάδα για την προστασία του περιβάλλοντος με εξειδικευμένο δυναμικό.

http://www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)