Παρα…τράπεζα θεμάτων !!!

Σκάνδαλο παραχάραξης εξετάσεων σε γνωστό και μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας φέρεται να διερευνά το τελευταίο χρονικό διάστημα η Δικαιοσύνη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του i-school, το οποίο αναπαράγεται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επικεφαλής του ιδιωτικού σχολείου φέρονται την περίοδο των εξετάσεων να προέβησαν σε παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών -και πιο συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ Λυκείου- δηλώνοντας άλλο πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο Παιδείας και άλλο στους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ τα στελέχη του σχολείου δήλωναν επισήμως στο υπουργείο ότι για παράδειγμα τη Δευτέρα οι μαθητές θα έγραφαν Άλγεβρα, κάτι τέτοιο δεν γινόταν, αλλά αντίθετα οι μαθητές εξετάζονταν σε ενδοσχολικό μάθημα.

Με αυτόν τον τρόπο, το σχολείο έπαιρνε κανονικά τα μαθήματα από την Τράπεζα Θεμάτων και εν συνεχεία έκανε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ειδικό φροντιστήριο στους μαθητές, οι οποίοι φυσικά «αρίστευαν».

Η υπόθεση ήδη διερευνάται από την Δικαιοσύνη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με δεδομένο το γεγονός ότι οι βαθμοί της Α’ Λυκείου μετρούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αν τελικά αποδειχθεί ότι υπήρξε αλλοίωση των εξετάσεων, το σκάνδαλο που θα ξεσπάσει θα είναι μεγάλο.

«Δεν είναι, βέβαια, καινούρια πρακτική αυτή για ορισμένα ιδιωτικά σχολεία. Πριν από μερικά χρόνια ανάλογου επιπέδου παραχάραξη ενδοσχολικών εξετάσεων πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της επαρχίας του οποίου επικεφαλής είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΣ του ΣΙΕΙΕ.

Τέτοια «κόλπα» δυστυχώς χρησιμοποιούν κι άλλα σχολεία, προφανώς για να καυχάται ο Σύνδεσμος για τη «μεγάλη διαφορά» στην απόδοση μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στην PISA.

Η ΟΙΕΛΕ θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπόθεση αυτή και θα ζητήσει από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σκληρούς και εντατικούς ελέγχους στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί η ισονομία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές, η έκδοση νόμιμων τίτλων σπουδών και η διαφάνεια στην πιστοποίηση των προσόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΙΕΛΕ στην ιστοσελίδα της.


http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)